Πολιτική

«Αφού φοβάται ας το δώσει σε εμένα» λέει για το στικάκι η Κωνσταντοπούλου!

Να δώσει στην ίδια το usb με τις ηχογραφήσεις των Eurogroup του 2015, ώστε να τις δημοσιοποιήσει, καλεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου τον Γιάνη Βαρουφάκη.

“Τον προσκαλώ να μου δώσει εμένα το στικάκι αφού προφανώς για κάποιοι λόγο φοβάται να το δημοσιοποιήσει ή δε θέλει ή ζυγίζει τις ευθύνες. Εγώ είμαι πεπεισμένη ότι η δημοσιοποίηση αυτών των ντοκουμέντων είναι απολύτως νόμιμη διότι αποτελούν την καταγραφή επισήμων συνομιλιών στο πλαίσιο της ΕΕ δεν θα έπρεπε κανείς να τις θεωρεί μυστικές ή απόρρητες, πολύ λιγότερο που αποτέλεσαν τη βάση του εκβιασμού και του στραγγαλισμού της χώρας”, είπε η πρώην πρόεδρος της Βουλής μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Εκτίμησε, μάλιστα, ότι από τις εν λόγω ηχογραφήσεις ενδεχομένως να προκύπτουν ποινικές ευθύνες υπουργών που συμμετείχαν στις συνεδριάσεις του Eurogroup την επίμαχη περίοδο των διαπραγματεύσεων του 2015.

“Το κατ’ εξοχήν έγκλημα σε βάρος της χώρας έγινε με την επιβολή των μνημονίων και του τρίτου μνημονίου και από τα ντοκουμέντα αυτά πιθανότατα. για να μην πω σιγουρότατα, προκύπτουν οι ποινικές ευθύνες και των υπουργών Οικονομικών που συμμετείχαν στο Eurogroup για το έγκλημα σε βάρος της χώρας μου”, είπε η πρώην πρόεδρος της Βουλής.

Εάν οι διάλογοι αυτοί δημοσιευθούν, εκτίμησε, “θα βρεθούν πολλοί σε δύσκολη θέση συμπεριλαμβανομένου του κ. Βαρουφάκη”. Και κατέληξε λέγοντας ότι θα πρέπει να δοθούν “πολύ σοβαρές εξηγήσεις και από ξένες κυβερνήσεις και από τις ελληνικές”.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER