Πολιτική

Αχτσιόγλου: «Η Ελλάδα ξεφεύγει από το καθοδικό σπιράλ της κρίσης»

Η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου σχολιάζοντας την ελληνική κρίση στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, δήλωσε πως τα σημάδια ανάκαμψης είναι εμφανή.

Η υπουργός Εργασίας δήλωσε πως βασική αιτία της ελληνικής κρίσης  ήταν η διεθνής κρίση και η παθογένεια του ελληνικού οικονομικού σχηματισμού. Μάλιστα, υποστήριξε πως τόσο κατά την αφετηρία του σχεδίου διάσωσης όπου είχε ως κύριο μέλημα την διάσωση των ξένων τραπεζών, όσο και η «συνταγή» του ΔΝΤ για εσωτερική υποτίμηση, το πρόγραμμα που ακολουθήθηκε ήταν σε σημαντικό βαθμό λανθασμένο.

«Οι συνέπειες ήταν τραγικές, το χρέος εκτοξεύθηκε στα 300 δισ. και η ανεργία στο 28%» σχολιάζει η υπουργός, προσθέτοντας ότι όταν ανήλθε ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση τα δεδομένα άλλαξαν, καθώς πέτυχε τους δημοσιονομικούς του στόχους και νομοθέτησε αλλαγές προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε πως η ανεργία έχει μειωθεί κατά επτά μονάδες και για πρώτη φορά μετά από μία δεκαετία η Ελλάδα σημειώνει ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης.

Σχετικά με την επόμενη ημέρα, η υπουργός επισημαίνει πως «επιτυγχάνουμε τους δημοσιονομικούς στόχους, αξιοποιώντας κάθε χώρο, για να ασκήσουμε κοινωνική πολιτική» και συμπληρώνει ότι «αν αποδεχτούμε ότι δεν υπάρχουν βεβαιότητες, μόνο τότε θα καταλάβουμε ότι δεν πρέπει να υπερασπιζόμαστε το παρελθόν, αλλά να σκεφτόμαστε με δημιουργικούς τρόπους το μέλλον».

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER