Κοινωνία

Βίκυ Σταμάτη: Φυλάκιση 12 μηνών για την απόδραση από το Δρομοκαΐτειο

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας καταδίκασε την σύζυγο του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, σε φυλάκιση ενός έτους, μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως,για την απόδρασή της από το Δρομοκαΐτειο, πριν από τέσσερα χρόνια.

Το δικαστήριο επέβαλε την ανώτατη προβλεπόμενη ποινή, όπως ζήτησε με την πρότασή της η εισαγγελέας της έδρας, η οποία πρότεινε να επιβληθεί στην κατηγορουμένη η μέγιστη ποινή φυλάκισης «όχι από εκδικητικότητα αλλά επειδή ταλαιπώρησε ένα ολόκληρο σύστημα», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Η κ. Σταμάτη ήταν απούσα κατά την ακροαματική διαδικασία και εκπροσωπήθηκε από τον συνήγορό της, ο οποίος υποστήριξε ότι η εντολέας του οδηγήθηκε στην πράξη της λόγω της ανάγκης της να βρίσκεται δίπλα στο παιδί της, το οποίο είχε στερηθεί μέσα στη φυλακή.

Ωστόσο τα επιχειρήματα της υπεράσπισης δεν έπεισαν την εισαγγελέα, η οποία στην αγόρευσή της τόνισε ότι η Βίκυ Σταμάτη  «μετέτρεψε μια υπηρεσία σε υπηρετικό προσωπικό».

Η απόδραση ήταν για την εισαγγελέα  «ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο που  σχεδιάστηκε επιμελώς και εκτελέστηκε επιμελώς από την κυρία Σταμάτη», η οποία στην προσπάθειά της να κερδίσει την ελευθερία της δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει τα ψυχολογικά προβλήματά της αλλά και πολλούς ανθρώπους.

«Σαφώς επρόκειτο για μια μητέρα που στερήθηκε το παιδί της, πρόκειται για μια γυναίκα που ζούσε με πολυτέλεια και αντιλαμβάνομαι τη δυσκολία της να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον όμως έκανε δύσκολη τη ζωή όσων εργαζομένων βρέθηκαν δίπλα της όπως κατέθεσαν σήμερα μάρτυρες ενώ παρέσυρε και ενέπλεξε και αλλά άτομα»,  υπογράμμισε  η εισαγγελική λειτουργός συμπληρώνοντας πως «όλα έγιναν για την κυρία Σταμάτη».

Για την απόδραση της Βίκυς Σταμάτη από το Δρομοκαΐτειο, τον Απρίλιο του 2015,  καταδικάστηκε και η πρώην εργαζόμενη του ιδρύματος που τη βοήθησε να υλοποιήσει το σχέδιο της  στην οποία επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή.

Το δικαστήριο,αντίθετα, έπαυσε την  ποινική δίωξη σε βάρος των δύο σωφρονιστικών υπαλλήλων οι οποίοι φρουρούσαν τη σύζυγό του Άκη Τσοχατζόπουλου και κατηγορούνταν για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων τους που οδήγησε στην απελευθέρωσή της.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa