Πολιτική

Βίτσας: «Το προσφυγικό πρέπει να αντιμετωπιστεί σε όλες τις διαστάσεις του»

Στις εξελίξεις όσον αφορά το προσφυγικό αναφέρθηκε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο Δημήτρης Βίτσας. Ο υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής τόνισε ότι: «Το προσφυγικό πρέπει να αντιμετωπιστεί σε όλες τις διαστάσεις του και τότε θα έχουμε ένα επιτυχές και σταθερό αποτέλεσμα. Κεντρικό ζήτημα για εμάς είναι η διαμόρφωση ενός νέου κοινού συστήματος».

Υπογράμμισε ότι οι προσφυγικές ροές δεν παρουσιάζουν αύξηση, «δεν υπάρχουν αυξημένες ροές, σε επίπεδο Ευρώπης, θα σημείωνα ότι το αντίθετο υπάρχει. Με βάση τα στοιχεία από το 2015-2018 έχουμε μία μείωση των ροών κατά 96%», είπε.

Αναφέρθηκε ακόμα στην ατζέντα που «επενδύουν ξενοφοβικά κινήματα κι η ακροδεξιά, τονίζοντας ότι «Αυτή η ατζέντα σε εκλογικές μάχες που έγιναν στην Ευρώπη κέρδισε πόντους, κέρδισε ποσοστά και προσπαθεί με βάση αυτό να επιβάλλει συνολικά μία ξενοφοβική τάση-ατζέντα, κυρίως μία αυταρχική κι ολιγαρχική ατζέντα, μία ατζέντα περιορισμού των κοινωνικών κι ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δραστικής περικοπής των κοινωνικών κατακτήσεων».

Για το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του προσφυγικού επισήμανε ότι: «στόχος είναι να φτιάξουμε ένα ενιαίο σύστημα ασύλου σε όλη την Ευρώπη, μία διαδικασία ανακατανομής με βάση ένα νέο Δουβλίνο, και με αυτόν τον τρόπο να ορίσουμε πράγματα όπως τι είναι κρίση και τι κάνουμε σε τέτοιες περιπτώσεις. Κι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τις χώρες υποδοχής, αλλά και με τις χώρες προορισμού».

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On
reportaznet


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ