Πολιτική

Βαβέλ! Ο Κατρούγκαλος «αδειάζει» τον Καμμένο για τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς

Στην πιό κρίσιμη φάση της περιπέτειας των 2 Ελλήνων στρατιωτικών και ενώ δεν έχει στεγνώσει ακόμα το μελάνι από την δήλωση του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου ότι είναι «όμηροι, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος αποδίδει στο προσωπικό ύφος του κ. Καμμένου την δήλωση του περί «ομηρίας». Ενώ, εμμέσως χρεώνει στον ΥΠΕΘΑ ότι βοηθά την Τουρκία να αναδείξει το ζήτημα σε διπλωματικό γεγονός (;)…

Ειδικότερα, σε αντίθεση με τον Πάνο Καμμένο ο οποίος δήλωνε από τη Ρουμανία πως οι δύο στρατιωτικοί είναι όμηροι, ο κ. Κατρούγκαλος μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών, είπε ότι κάθε πολιτικός χρησιμοποιεί εκφράσεις ανάλογα με το ύφος του και ότι για τον ίδιον δεν προκύπτει αυτή τη στιγμή η «ιδιότητα» της ομηρίας για τους δύο Έλληνες που κρατούνται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη.

«Υπάρχει μια διαφορά στις εκφράσεις που χρησιμοποιεί κάθε πολιτικός ανάλογα με το προσωπικό του ύφος. Αυτό συμβαίνει άλλωστε και μεταξύ πολιτικών που βρίσκονται στο ίδιο κόμμα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός, και πρόσθεσε:
«Εγώ χρησιμοποιώ τις εκφράσεις που πρέπει να χρησιμοποιούνται και σας λέω ότι πολλές φορές υπάρχει μια διαφοροποίηση στο ύφος… Αυτή τη στιγμή είναι κρατούμενοι και περιμένουν να δικαστούν. Η δική μου άποψη είναι ότι μέχρι στιγμής στη συγκεκριμένη περίπτωση των Ελλήνων δεν προκύπτει το θέμα της ομηρίας, ακριβώς επειδή περιμένουν να δικαστούν».

Παράλληλα συμπλήρωσε πως «ο χρόνος που έχει περάσει δεν είναι τέτοιος ώστε να έχει ξεπεραστεί το όριο της δίκαιης δίκης και ακριβώς σε αυτό το επίπεδο η γνώμη μου είναι ότι δεν πρέπει να βοηθήσουμε την Τουρκία να αναδείξει το επεισόδιο σε μείζον διπλωματικό γεγονός».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

 


 


Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa