Κοινωνία

Βαρύ το κατηγορητήριο για τους τρομοκράτες! Ετοίμαζαν χτύπημα κατά αστυνομικών;

Για βαρύτατες κατηγορίες καλούνται να απολογηθούν την Τρίτη στον ανακριτή, οι συλληφθέντες στην μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για συμμετοχή για την τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη που στρέφεται κατά των δύο προσαχθέντων ενώπιον του, αλλά και κατά ακόμη δύο προσώπων που αναζητά η αστυνομία.

Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν αφορούν τα κακουργήματα:

  • των τρομοκρατικών πράξεων από κοινού και κατ´εξακολούθηση
  • της τρομοκρατικής  οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατοχής εκρηκτικών υλών  και
  • της διακεκριμένης περίπτωσης κατοχής όπλων

Επίσης τα πλημμεληματικού βαθμού αδικήματα της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, της παράνομης οπλοφορίας, της παράνομης οπλοχρησίας, της παράνομης οπλοκατοχής και της προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών.

Αμέσως μετά τον Εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι μετήχθησαν στον Ανακριτή από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη.

Σύμφωνα με τις ενδείξεις και τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους, στην αντιτρομοκρατική εκτιμούν ότι η Επαναστατική Αυτοάμυνα το επόμενο διάστημα ενδεχομένως να προέβαινε σε τρομοκρατική επίθεση εναντίον αστυνομικού στόχου, στην επέτειο του Πολυτεχνείου ή την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, με αφορμή τις εκκενώσεις καταλήψεων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η Επαναστατική Αυτοάμυνα ενδεχομένως θα αναβάθμιζε τη δράση της και ενδεχομένως να σκόπευε να εξελιχθεί σε μια οργάνωση ανάμεσα στον Επαναστατικό Αγώνα και στην Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών. Το άλλο σενάριο που εξετάζει η Αντιτρομοκρατική, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι των συγκοινωνούντων δοχείων μεταξύ των οργανώσεων αυτών, την κοινή δράση και την ύπαρξη κοινής γιάφκας.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa