Άρθρα Εκλογές 2019 Πολιτική

Βασίλης Σπανάκης: «Δεν έχουμε κρυφές ατζέντες»

Η Νέα Δημοκρατία προσέρχεται στις κάλπες της Κυριακής, έχοντας ένα ξεκάθαρο κυβερνητικό πρόγραμμα, χωρίς «ψιλά γράμματα» και «κρυφές ατζέντες». Ο δικός μας στόχος δεν είναι να υφαρπάξουμε την ψήφο των πολιτών, δίνοντας αίολες υποσχέσεις, αλλά να βοηθήσουμε τη χώρα να βγει από τη μιζέρια και τη στασιμότητα.

Για τον λόγο αυτόν ζητάμε την ισχυρή λαϊκή εντολή, που θα δώσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη τη δύναμη να εφαρμόσει το ταχύτερο δυνατό τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις,που θα «βάλουν μπροστά» τη μηχανή της ανάπτυξης.

Η προσέλκυση επενδύσεων και η κινητοποίηση των δυνάμεων του ιδιωτικού τομέα, εγχώριων και ξένων, αποτελούν άμεσες προτεραιότητες του οικονομικού μας προγράμματος. Παράλληλα, η στήριξη της μεσαίας τάξης, που αποδεκατίστηκε από την υπερφορολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι για εμάς μια αδιαπραγμάτευτη δέσμευση.

Με ένα ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο οικονομικό πλάνο, βασισμένο στις συνθήκες που επικρατούν στην πραγματική οικονομία και στις ανάγκες των πολιτών όπως αυτές διαμορφώθηκαν την τελευταία τετραετία, η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη να οδηγήσει την Ελλάδα στο φως.

Έχουμε το φάρμακο για τη φορολογική δικαιοσύνη, η οποία θα επέλθει με:
• Μείωση των φόρων για όλα τα φυσικά πρόσωπα.
• Μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων,από 28% που είναι σήμερα, στο 24% το 2020 και στο 20% το 2021.
• Άμεση μείωση του φόρου στα μερίσµατα από το 10% στο 5%.
• Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε όλη την Ελλάδα, εντός διετίας.
• Σταδιακή κατάργηση τέλους επιτηδεύματος και εισφοράς αλληλεγγύης.
• Συντελεστές ΦΠΑ 11% ΚΑΙ 22%, διατηρώντας στο 6% τον υπερμειωμένο συντελεστή.

Οι μεταρρυθμίσεις μας αφενός θα φέρουν άμεσα αποτελέσματα σε όλα τα εισοδήματα, αφετέρου θα προσελκύσουν επενδυτές και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις, πλήρους και καλά αμειβόμενης απασχόλησης, στον ιδιωτικό τομέα.
Αυτός είναι ο μόνος δρόμος της οριστικής εξόδου από την κρίση, που έχει στερήσει από τους Έλληνες το χαμόγελο. Η χώρα δεν έχει καιρό για χάσιμο. Ο χρόνος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός και το μοναδικό όπλο για να τον αντιμετωπίσουμε είναι η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.Ισχυρή εντολή στη Νέα Δημοκρατία σημαίνει ισχυρή οικονομία, ισχυρή Ελλάδα.

Σπανάκης Βασίλειος-Πέτρος
Οικονομολόγος, υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa