Πολιτική

Βγήκαν τα «μαχαίρια» στην Προανακριτική Επιτροπή για τη NOVARTIS – Πέρασε η πρόταση για εξαίρεση Τζανακόπουλου και Πολάκη

Μεγάλη ένταση επικρατεί μέσα στην Προανακριτική Επιτροπή για την Novartis στη Βουλή, καθώς στελέχη των δύο μεγάλων κομμάτων εξαπολύουν τα «βέλη» τους το ένα ενάντια στο άλλο.

Η αρχή έχει γίνει αυτή την φορά με τον Γιάννη Ραγκούση ο οποίος ανέλαβε την επίθεση κατά των κυβερνητικών βουλευτών που ζήτησαν την εξαίρεση από την Επιτροπή, του Δημήτρη Τζανακόπουλου και του Παύλου Πολάκη. Συγκεκριμένα ο κ. Ραγκούσης δήλωσε ότι «Υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης. Ζητάμε έγγραφα και μας λέτε ότι θα αποφασίσει η πλειοψηφία αν θα τα πάρουμε».

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου της Επιτροπής, Γιάννη Μπουγά και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Γιάννης Μπουγάς: «Θα εφαρμόσω το άρθρο 160Α του Ποινικού Κώδικα αν χρειαστεί (σ.σ. για διατάραξη συνεδριάσεων Επιτροπής Βουλής – προβλέπει φυλάκιση εως 3 έτη ή χρηματική ποινή).
Δημ. Τζανακόπουλος: Θα οδηγήσετε ενώπιον του Δικαστηρίου βουλευτές που τους απέστειλε εδώ ο ελληνικός λαός;
Σπ. Λάππας: Δεν έχει υπάρξει ξανά προηγούμενο εξαίρεσης μελών Προανακριτικής. Τι θα πείτε στον ελληνικό λαό γι’ αυτό το κόλπο;

Τότε ο κ. Ραγκούσης φώναξε ότι «Ξεφτιλίζετε ό,τι ήταν ιερό σε αυτή τη Βουλή. Με τη βία της πλειοψηφίας αποφασίζετε να μετατρέψετε την επιτροπή σε χούντα! Να με αποβάλλετε και να φωνάξετε την αστυνομία, ντροπή σας!».

Παρά τις αντιδράσεις ψηφίστηκε τελικά η πρόταση εξαίρεσης του Δημήτρη Τζανακόπουλου και του Παύλου Πολάκη. Υπέρ της παραπομπής ψήφισαν η Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής, κατά ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, ενώ «παρών» ψήφισε η Ελληνική Λύση. Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ο κ. Πολάκης δήλωσε ότι «Δεν θέλετε την αλήθεια, αλλά θέλετε να εκφοβίσετε μάρτυρες, φανταστείτε να έλεγα εγώ ότι θα γδάρω την Τουλουπάκη»

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER