Βιβλίο Πολιτισμός

«Βιβλία Παντού!» το σύνθημα της Αθήνας ως Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου 2018

Το παγκόσμιο πολιτιστικό μήνυμα της πρωτεύουσας θα είναι το «Βιβλία Παντού!»

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων της «Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018» θα περιλαμβάνει αναγνώσεις για τους περαστικούς σε διάφορες τοποθεσίες, στρογγυλά τραπέζια με αγαπημένους Έλληνες και ξένους συγγραφείς και αναλύσεις σε βάθος για τους βιβλιόφιλους.

Στο όλο εγχείρημα θα συμμετάσχουν περισσότερα από 30 ιδρύματα, ινστιτούτα, βιβλιοθήκες και χώροι πολιτισμού της Αθήνας, ενώ στην πόλη θα διοργανωθούν μεγάλα φεστιβάλ και υπαίθριες γωνιές βιβλίου.

Ο συντονιστής της διοργάνωσης «Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018»,  κ. Γιάννης Τροχόπουλος, δηλώνει πως: «Με πυξίδα την εξερεύνηση των πολιτισμών και την αναγνώριση των λαών, οι διαπολιτισμικές δράσεις της διοργάνωσης μας προσκαλούν σε ένα δημιουργικό ταξίδι παραστάσεων, σεμιναρίων, αφηγήσεων και συζητήσεων».

Η συγκεκριμένη διοργάνωση ανήκει στην UNESCO η οποία έχρισε την Αθήνα φορέα της τον Σεπτέμβριο του 2016. Στόχος της διοργάνωσης είναι να εμπνεύσει, να καλλιεργήσει την επιθυμία την απόλαυση της ανάγνωσης και να αφήσει εμπλουτίσει πολιτιστικά τη σύγχρονη ελληνική κουλτούρα.

Η πρώτη Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου ήταν η Μαδρίτη το 2001.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa