Κόσμος

«Βομβάρδισε» με επιστολές Ευρωπαίους, ΟΗΕ και ΝΑΤΟ ο Τσαβούσογλου καταγγέλλοντας «ιδιοτροπίες» της Ελλάδας!

Επιστολή για τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο με τις θέσεις της Τουρκίας απέστειλε στους Υπουργούς Εξωτερικών των χωρών μελών της ΕΕ και τον Ύπατο Εκπρόσωπο για θέματα εξωτερικής πολιτικής Zοζέπ Μπορέλ, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Στην επιστολή του, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών κατηγορεί την Ελλάδα και την Κύπρο ότι αποκλείουν την Τουρκία, λέγοντας ότι «τα μονομερή βήματα και οι συμμαχίες της Ελλάδας και της ε/κ πλευράς απέκλεισαν την Τουρκία, παρά τις εκκλήσεις για συνεργασία και διάλογο της Άγκυρας και της «τδβκ», όπως αποκαλείται το ψευδοκράτος».
Παράλληλα αναφέρεται στη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, υποστηρίζοντας ότι «παραβιάζει τα χωρικά ύδατα της Τουρκίας και του Λιβάνου, και καταδεικνύει την απροθυμία της Ελλάδας να ξεκινήσει έναν έντιμο διάλογο με την Τουρκία».
«Οι σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ δεν πρέπει να υποφέρουν περαιτέρω λόγω των ιδιοτροπιών της Ελλάδας και των Ελληνοκυπρίων», προσθέτει ο Τούρκος υπουργός, καλώντας τις χώρες της ΕΕ να αντιταχθούν σε οποιαδήποτε άδικη -όπως ανέφερε- απόφαση, θα μπορούσε να ληφθεί εναντίον της Τουρκίας, η οποία, σύμφωνα με τον Τσαβούσογλου, έχει αποδείξει τις καλές της προθέσεις μέχρι τώρα πολλές φορές.
Παρόμοιες επιστολές στάλθηκαν επίσης στον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, τους ΥΠΕΞ των μόνιμων μελών του ΣΑ του ΟΗΕ και τον ΓΓ του ΝΑΤΟ.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa