Πολιτική

Βρέθηκε… οβίδα στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου

Προεδρικό μέγαρο

Μια… οβίδα εξουδετέρωσε προ ημερών στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου το προσωπικό του Τάγματος Εκκαθαρίσεως Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ) του Ελληνικού Στρατού.

Ο λόγος για μια οβίδα του Γαλλικού Ναυτικού, που είχε εκτοξευθεί στη διάρκεια των «Νοεμβριανών» του 1916 από ένα γαλλικό πολεμικό πλοίο στο Φαληρικό όρμο εναντίον του κτιριακού συγκροτήματος του σημερινού Προεδρικού Μεγάρου. Υπενθυμίζεται ότι τότε στην τοποθεσία του Προεδρικού Μεγάρου ήταν τα επίσημα ανάκτορα του βασιλέως Κωνσταντίνου Β’ και η κατοικία του. Η οβίδα δεν εξερράγη ποτέ και έκτοτε παρέμεινε εκεί, στον κήπο των ανακτόρων.

Οι υπηρεσίες της Προεδρίας το πληροφορήθηκαν εντελώς συμπτωματικά, απευθύνθηκαν αμέσως στο Γενικό Επιτελείο Στρατού το οποίο και απέστειλε τους ειδικούς του Τάγματος Εκκαθαρίσεως Ναρκοπεδίων Ξηράς.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Λεωνίδα Μπλαβέρη, προ 15νθημέρου περίπου μετά τα μεσάνυχτα τα χαρακτηριστικά αυτοκίνητά τουΤΕΝΞ  εμφανίστηκαν έξω από το Προεδρικό Μέγαρο και οι πυροτεχνουργοί έπιασαν αμέσως δουλειά. Εντόπισαν το βλήμα, καθάρισαν τον περιβάλλοντα χώρο, και αφού διαπίστωσαν ότι είναι ανενεργό από την πολυκαιρία, το μετέφεραν στο στρατόπεδό τους όπου και το εξουδετέρωσαν αφαιρώντας τον πυροκροτητή και την πυρίτιδα.

Ανεπιβεβαίωτες φήμες υποστηρίζουν ότι το ΤΕΝΞ επέστρεψε την ανενεργό οβίδα, ουσιαστικώς δηλ. μόνο το «κέλυφός» της στο Προεδρικό Μέγαρο, εν είδει «αναμνηστικού» που θα τοποθετηθεί κάπου για να θυμίζει το γεγονός.

[IMAGES: Λεωνίδας Μπλαβέρης]

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa