Κόσμος Σε πρώτο πλάνο

«Βόμβα» στην αγορά! Χρεοκόπησε πασίγνωστη εταιρεία – Οι εργαζόμενοι «κόλλησαν» την ίδια ασθένεια!

Σάλο στην αγορά έχει προκαλέσει η είδηση πως περίπου 100 πτήσεις ακυρώθηκαν καθώς πολλοί πιλότοι δήλωσαν ξαφνικά ασθένεια.

Ο λόγος για τη χρεοκοπημένη γερμανική αεροπορική εταιρία Air Berlin.

Η ίδια ανακοίνωσε την ακύρωση των πτήσεων σήμερα επηρεάζοντας περίπου 9.000 επιβάτες. «Καμία εταιρία δεν θα μπορούσε πιθανόν να είναι σε χειρότερη θέση από την Air Berlin σήμερα», εκφράζει ο γενικός διευθυντής Όλιβερ Ίφερτ, σε σημείωμα προς το προσωπικό της εταιρίας, όπως φαίνεται στο Reuters.

«Πρέπει να επιστρέψουμε σε μια σταθερή λειτουργία. Αυτό είναι κρίσιμης σημασίας προκειμένου να φέρουμε τις συνομιλίες με τους επενδυτές σε μια επιτυχημένη κατάληξη», πρόσθεσε.

Ωστόσο, το συνδικάτο Vereinigung Cockpit ανέφερε σε ξεχωριστή ανακοίνωση ότι εξεπλάγη από τις απουσίες και ότι δεν είχε ζητήσει από τα μέλη της να δηλώσουν ασθένεια.

Να τονισθεί πως η Air Berlin είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Γερμανίας, κατέθεσε αίτηση πτώχευσης τον περασμένο μήνα αφού ο βασικός της μέτοχος, η Etihad Airways, αποφάσισε να μην την στηρίξει πλέον οικονομικά ύστερα από χρόνια ζημιογόνας λειτουργίας.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa