Κοινωνία Πολιτική

Β.Κικίλιας: Μέχρι τις 16/8 εμβολιάζεται με πρώτη δόση όλο το διοικητικό και υγειονομικό προσωπικό

Μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού, στην λεπτομερή ανάλυση των νέων μέτρων προχώρησαν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο πρώτος μάλιστα για την εξειδίκευση των μέτρων, ανήγγειλε τα εξής:

* Έως τις 16/8 πρέπει να έχει προβεί στην 1η δόση εμβολιασμού το σύνολο του διοικητικού και υγειονομικού προσωπικού σε υγειονομικές μονάδες & δομές φροντίδας. Όσοι δεν το πράξουν θα τεθούν σε αναστολή εργασίας άνευ αποδοχών από τη 16η Αυγούστου και μετά. Πρόστιμο 50.000-200.000 ευρώ θα επιβάλλεται στις μονάδες που δεν θα συμμορφωθούν

*Τα πρόστιμα ορίζονται, για όσους παραβαίνουν τον σχεδιασμό, στα 50.000 ευρώ και σε περίπτωση υποτροπής 200.000 ευρώ. Κάθε εισερχόμενος στις μονάδες αυτές θα πρέπει να έχει πλήρως εμβολιαστεί, είπε ο κ. Κικίλιας και προσέθεσε πως τα πρόστιμα για μη τήρηση των κανονισμών είναι ιδιαίτερα τσουχτερά όσον αφορά τις μονάδες φιλοξενίας και φροντίδας ηλικιωμένων και ατόμων με ειδικές ανάγκες. Τα πρόστιμα, εξήγησε, ξεκινούν από 50.000 ευρώ και φτάνουν έως 200.000 ευρώ.

* Υποχρεωτικός επίσης καθίσταται ο εμβολιασμός σε όλες τις δομές υγείας. Έως την 1/09 όλο το προσωπικό θα πρέπει να έχει κάνει την πρώτη δόση.

Μάλιστα, όπως είπε ο υπουργός Υγείας, θα δημιουργηθεί επιτροπή που θα κρίνει αν για κάποιους λόγους υγείας ορισμένοι από τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους δεν μπορούν να εμβολιαστούν.

«Συστήνω σε όλους όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, να εμβολιαστούν» κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER