Άμυνα - Διπλωματία Κοινωνία Μαρς

Γάλλοι και Αμερικάνοι διεκδικούν το χρυσό συμβόλαιο θωράκισης του Π.Ν. (ΦΩΤΟ)

Το έντονο ενδιαφέρον του Πολεμικού Ναυτικού για τις γαλλικές φρεγάτες είναι ήδη γνωστό εδώ και πολύ καιρό και όχι άδικα διότι η ανάγκη θωράκισής του είναι πλέον επιτακτική, ώστε να είναι επιχειρησιακά έτοιμο να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση. Ο λόγος για τις φρεγάτες BELHARA, η οποίες είναι νέας γενιάς και μπορούν να γείρουν την πλάστιγγα στο Αιγαίο.

Παρόλα αυτά, όπως μαθαίνουμε στο παιχνίδι έχει μπει και αμερικανικός παράγοντας με την εταιρία Lockheed Martin να κάνει την δικιά της ανταγωνιστική πρόταση με την φρεγάτα Littoral Combat Ship – LCS. Οι φρεγάτες αυτές διαθέτουν ότι πιο εξελιγμένο υπάρχει από πλευράς θωράκισης και τεχνολογίας , «παίζοντας» ανοιχτά τους Γάλλους.

Όποιος και να πάρει αυτό το συμβόλαιο δισεκατομμυρίων θα πρέπει και να δώσει ένα μεγάλο μέρος του έργου στα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά, διότι η ελληνική πλευρά το έχει συνδέσει με την επιλογή του πλειοδότη.

Littoral Combat Ship – LCS
BELHARRA DIGITAL FRIGATE

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η Γαλλική πλευρά δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα ναυπηγήσει τουλάχιστον τις δυο από τις τέσσερις φρεγάτες που θέλει το Πολεμικό Ναυτικό στον Σκαραμαγκά. Από την άλλη πλευρά οι Αμερικάνοι είναι διατεθειμένοι να ναυπηγήσουν τα δικά τους πλοία εξολοκλήρου στην Ελλάδα αλλά στην πρότασή τους υπάρχει και μια παγίδα. Αν τα πλοία ναυπηγηθούν στον Σκαραμαγκά δεν θα διαθέτουν τα εξελιγμένα αντιαεροπορικά συστήματα κάλυψης περιοχής, πράγμα το οποίο είναι και το νούμερο ένα ζητούμενο του Π.Ν.

Πηγή: militaire.gr

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On
reportaznet


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa
Karfitsa