Κορωνοϊός Κόσμος

Γέννησε ενώ ήταν σε κώμα – Είδε για πρώτη φορά το παιδί μετά από 11 μέρες

Η 36χρονη Γιανίρα Σοριάνο, κάτοικος Νέας Υόρκης που μολύνθηκε από τον κορωνοϊό, είδε για πρώτη φορά χθες Τετάρτη το παιδί της, που ήρθε στον κόσμο 11 ημέρες νωρίτερα, ενώ εκείνη βρισκόταν σε τεχνητό κώμα, με καισαρική που αποφασίστηκε εσπευσμένα.

Η Γιανίρα πέρασε 11 ημέρες διασωληνωμένη. Ανέρρωσε «ως εκ θαύματος» και χθες είδε για πρώτη φορά το τέταρτο παιδί της, αφηγήθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής του γυναικολογικού-μαιευτικού τμήματος του νοσοκομείου Σάουθσαϊντ.

«Δεν ξέραμε εάν θα επιζούσε. Οι περισσότεροι από τους ασθενείς που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη της αναπνοής δεν επιζούν», εξήγησε ο γιατρός Μπέντζαμιν Σουάρτς.

Χαρά και χειροκροτήματα

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ, η κατάστασή της βελτιώθηκε τις τελευταίες ημέρες και, εν μέσω επιφωνημάτων χαράς και χειροκροτημάτων από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, βγήκε χθες από το νοσοκομείο πάνω σε αναπηρικό αμαξίδιο. Ο σύζυγός της, που την περίμενε φορώντας μάσκα στο πρόσωπο, όπως κι εκείνη, μετέφερε από τη δική του αγκαλιά στη δική της τον μικρό τους γιο, τον Ουόλτερ.

Η Γιανίρα βρισκόταν στον όγδοο μήνα της κύησης όταν μολύνθηκε, όπως και ο σύζυγός της. Εισήχθη σε νοσοκομείο, της χορηγήθηκε οξυγόνο, αλλά η κατάστασή της επιδεινώθηκε.

Οι γιατροί είχαν ελάχιστο χρόνο στη διάθεσή τους για να την ενημερώσουν ότι θα προχωρούσαν σε καισαρική, κάτι που αποφάσισαν διότι ανησυχούσαν πως η έλλειψη οξυγόνου έθετε σε κίνδυνο το παιδί της. «Όλα χειροτέρεψαν λίγο πριν γίνει η καισαρική και διασωληνώθηκε. Δεν είχε τις αισθήσεις της όταν γεννήθηκε ο γιος της», σημείωσε ο γιατρός Σουάρτς.

Ο μικρός Ουόλτερ, γεννημένος λίγο πρόωρα, πάει καλά. Αφού διακομίστηκε σε βρεφοκομείο της Νέας Υόρκης όσο η μητέρα του νοσηλευόταν, ενώθηκε εν τέλει χθες με την οικογένειά του.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER