Πολιτική

Κώστας Γαβρόγλου: Πανελλήνιες τέλος και προσλήψεις «προ των πυλών»

Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου από το βήμα της Βουλής έδωσε το στίγμα των σχεδίων της κυβέρνησης για την παιδεία. Ειδικότερα, αναφέρθηκε σε νέο τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Έτσι λοιπόν η εισαγωγή των υποψήφιων στα πανεπιστήμια της χώρας θα απαιτεί μόνο το απολυτήριο λυκείου χωρίς πανελλήνιες εξετάσεις.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είμαστε κοντά να νομοθετήσουμε την τρίτη Λυκείου που είναι τάξη φάντασμα. Είμαστε μια χώρα χωρίς τρίτη Λυκείου και την έχει ευθύνη έχει συνολικά η κοινωνία και όχι οι εκπαιδευτικοί. Προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε το απολυτήριο Λυκείου να έχουμε λιγότερα μαθήματα με περισσότερες ώρες και πρόσβαση στα πανεπιστήμια με μόνο το απολυτήριο».

Παράλληλα, ο κ. Γαβρόγλου εξήγγειλε χιλιάδες προσλήψεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στον τομέα της παιδείας. «Προχωρούμε στον διορισμό 15.000 μόνιμων εκπαιδευτικών την επόμενη τριετία. Οι 4.500 μόνιμες προσλήψεις θα γίνουν το 2019 στην ειδική αγωγή. Δεν μπορούμε να ξεχνάμε την επιταγή για αξιοκρατία και ισότιμη πρόσβαση στο επάγγελμα χωρίς όμως να παραγνωρίζεται η προϋπηρεσία, δεν θα υπακούσουμε στους λαϊκισμούς της επετηρίδας».

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER


Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa