Περιφέρειες - Δήμοι

«Γαλάζια» μετωπική για την προεδρία της ΚΕΔΕ! Ποιος προειδοποίησε «μην γίνουμε ΣΥΡΙΖΑ»

Αν και όλα έδειχναν πως είχε «κλειδώσει» ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου για το τιμόνι της ΚΕΔΕ, το γεγονός ότι ο δήμαρχος Αμπελοκήπων -Μενεμένης και πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου δηλώνει σε όλους του τόνους ότι θα κατέβει και εκείνος, οδήγησε σε δεύτερες σκέψεις σε Μαξίμου και Πειραιώς.

Έτσι, σύμφωνα με  πληροφορίες της aftodioikisi.gr, επιχειρήθηκε, προκειμένου η «γαλάζια» παράταξη να κατέβει ενωμένη, μία μεσοβέζικη λύση, καθώς προτάθηκε σε Παπαστεργίου, Κυρίζογλου να κατέβουν μαζί και, καθώς ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ εκλέγεται από το 31μελές Διοικητικό Συμβούλιο, να ψηφισθεί πρόεδρος όποιος από τους δύο εκλέξει περισσότερους συμβούλους!

Η συγκεκριμένη, όμως, πρόταση έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση του κ. Κυρίζογλου, ο οποίος επιτίθεται σε όσους την εμπνεύσθηκαν, καλώντας τους να μην μετατρέπουν τη ΝΔ σε… ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτοί που εμπνεύστηκαν το σύστημα χυλός, επιχειρούν να μετατρέψουν την παράταξη της ΝΔ σε συλλογικότητα που θυμίζει τις συλλογικότητες του ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς δεν γνωρίζουν ότι και στις αυτοδιοικητικές εκλογές κανείς δεν μπορεί να κατέβει χωρίς επικεφαλής. Πρόκειται για σύστημα – συνταγή της διαίρεσης και διάσπασης της παράταξης τόσο κατά την προεκλογική περίοδο όσο και μετά τις εκλογές. Άλλωστε, καμία παράταξη δεν κατέρχεται έτσι στις εκλογές ούτε ποτέ στο παρελθόν η δική μας η παράταξη κατέβηκε μ’ αυτό το σύστημα στις εκλογές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κυρίζογλου στην aftodioikisi.gr.

Από την πλευρά του έτερου «γαλάζιου» διεκδικητή της προεδρίας της ΚΕΔΕ, δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου,  αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, ακόμη κι αν κατέβει ο Λάζαρος Κυρίζογλου.

 

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa