Κόσμος Οικονομία

Γαλλική κυβέρνηση: Στα ύψη θα παραμείνουν οι τιμές της ενέργειας “για μερικούς μήνες ακόμη”

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ δήλωσε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό C News TV ότι αναμένει ότι οι αυξημένες τιμές στον τομέα της ενέργειας θα διαρκέσουν «για μερικούς ακόμη μήνες», ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ επισήμανε ότι το Παρίσι εξετάζει νέα μέτρα για να βοηθήσει τα νοικοκυριά.

Οι τιμές της ενέργειας έχουν αυξηθεί ραγδαία σε όλο τον κόσμο τους τελευταίους μήνες, εντείνοντας τις πληθωριστικές πιέσεις και απειλώντας να πλήξουν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών.

Χθες, Δευτέρα, η γαλλική ρυθμιστική αρχή ενέργειας ανακοίνωσε ότι η τιμή του φυσικού αερίου της Engie θα αυξηθεί κατά 12,6% από την 1η Οκτωβρίου.

Πριν δύο εβδομάδες η γαλλική κυβέρνηση είχε επισημάνει ότι θα καταβάλει εφ’ άπαξ 100 ευρώ σε 5,8 εκατομμύρια νοικοκυριά που λαμβάνουν επίδομα θέρμανσης προκειμένου να τα βοηθήσει να αντεπεξέλθουν στις αυξανόμενες τιμές στον τομέα της ενέργειας.

«Εργαζόμαστε πάνω σε επιπλέον μέτρα», διαβεβαίωσε ο Ατάλ μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1, αν και αρνήθηκε να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER