Πολιτική

Γεράσιμος Θωμάς: Κατεπείγουσα προτεραιότητα η ΔΕΗ με παρεμβάσεις για τον εξορθολογισμό της

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γεράσιμος Θωμάς,από το βήμα της Βουλής εξήγγειλε ότι άμεση κυβερνητική προτεραιότητα είναι ο εξορθολογισμός της ΔΕΗ και θα γίνουν άμεσες παρεμβάσεις ώστε να επιτευχθεί αυτό.

Το σχέδιο θα περιλαμβάνει χάραξη πορείας προς τον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, την εξοικονόμηση ενέργειας, τις καινοτομίες και τις νέες τεχνολογίες.

«Η κυβέρνηση δεσμεύεται η εθνική ενεργειακή στρατηγική να είναι κοινωνικά δίκαιη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θωμάς.

Στην συνέχεια τόνισε πως άμεση προτεραιότητα είναι η αντιμετώπιση της δεινής οικονομικής κατάστασής της επιχείρησης. Ακόμα ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι «Θα γίνουν παρεμβάσεις εξορθολογισμού της λειτουργίας της. Θα ληφθούν δομικά μέτρα που θα προωθήσουν την εξυγίανση της συνολικής θέσης της ΔΕΗ στην αγορά και θα διασφαλίσουν πηγές ανάπτυξης για τη μελλοντική ΔΕΗ».

Την ίδια στιγμή σημείωσε ότι «Δεσμευόμαστε για μια εθνική ενεργειακή πολιτική που θα εξασφαλίζει την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, με στόχο τη σταδιακή μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στον συντομότερο δυνατό χρόνο. Στόχος μας είναι η ενεργειακή μετάβαση να γίνει με τρόπο που να προσελκύσει επενδύσεις, να επωφεληθούμε στο μέγιστο από κοινοτικούς πόρους, να αποκτήσουμε εξωστρέφεια και να φέρει την ανάπτυξη δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας».

 

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa