Κόσμος

Γερμανική «βόμβα» για το εμβόλιο της AstraZeneca: Αναποτελεσματικό για τους άνω των 65

Επιβεβαιώθηκαν τα δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου καθώς η επιτροπή εμβολιασμών της Γερμανίας, εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία δε συνιστάται ο εμβολιασμός των πολιτών με το εμβόλιο της AstraZeneca άνω των 65 ετών.

Η αιτιολογία που προέβαλλε η επιτροπή είναι ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να αποδεικνύουν την επίδραση του εμβολίου στις ηλικιακές ομάδες άνω των 65.

Είχαν προηγηθεί δύο άρθρα των γερμανικών εφημερίδων Bild και Handelsblatt, οι οποίες είχαν γράψει ότι η γερμανική κυβέρνηση αμφιβάλλει για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca κατά της covid-19 στους ενήλικες άνω των 65 ετών.

«Το εμβόλιο της AstraZeneca θα χορηγείται μόνο στις ηλικιακές ομάδες από 18 έως 64 ετών», αναφέρει η απόφαση. Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένο εμβόλιο θα εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων αύριο Παρασκευή.

Η AstraZeneca την περασμένη Δευτέρα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διέψευδε τα δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου τα οποία ανέφεραν ότι αξιωματούχοι φοβούνταν ότι δεν είναι αποτελεσματικό το εμβόλιο στους άνω των 65.

 

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa