Πολιτική

Γεωργιάδης: Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να ελέγχει την Επιτροπή Ανταγωνισμού με ψήφους Χρυσής Αυγής!

«Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να ελέγχει την ανεξάρτητη Επιτροπή Ανταγωνισμού» τόνισε Άδωνις Γεωργιάδης από το βήμα της Βουλής κατά την παρουσίαση της σχετικής διάταξης με την οποία οδηγείται σε απομάκρυνση η πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής, Βασιλική Θάνου.

Ο υπουργός Επενδύσεων υποστήριξε ότι η διάταξη δεν είναι φωτογραφική για την κ. Θάνου, αλλά ισχύει στο διηνεκές και στοχεύει στην αποκομματικοποίηση των ανεξάρτητων Αρχών, ενώ σημείωσε ακόμη ότι στόχος είναι να κόψει τον ομφάλιο λώρο της τοποθέτησης κομματικών προσώπων σε ανεξάρτητες Αρχές.

«Η ρύθμιση αποτελεί την κατά κυριολεξία εφαρμογή της ευρωπαϊκής οδηγίας περί μη έχουσας πολιτική επιρροή τόσο όσο πρόεδρος όσο και ο αντιπρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού», επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης.

«Χρειάστηκαν ψήφοι της Χρυσής Αυγής και μία πολύ σκληρή πολιτική σύγκρουση για να διοριστεί η κ. Θάνου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και η ίδια περίπου ξεκίναγε πόλεμο με την τότε αξιωματική αντιπολίτευση για να δείξει που είχε δώσει όρκο πολιτικής υπακοής», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά, καλώντας τους βουλευτές να αφήσουν πίσω εκείνες τις «μαύρες ημέρες και να συμφωνήσουμε ότι πρέπει το ΔΣ της Επιτροπής Ανταγωνισμού να μην έχει ίχνος πολιτικής επιρροής».

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

  

 

 

Karfitsa