Κόσμος

Γεύμα από «χρυσό» -Τόσο κόστισε φέτος να γευματίσει κανείς με τον Warren Buffett

Ο 87χρονος σήμερα Warren Buffet διοργανώνει τη δημοπρασία αυτή μία φορά ετησίως, σχεδόν 20 χρόνια τώρα, για την οικονομική ενίσχυση της φιλανθρωπικής οργάνωσης Glide.

Στο αστρονομικό ποσό των… 3,3 εκατ. δολαρίων ανήλθε φέτος το κόστος ενός γεύματος παρέα με τον Warren Buffett! Κι αν το ποσό αυτό ακούγεται -και είναι- δυσθεώρητο για τη συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων αυτού του πλανήτη, αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ και δύο δεκαετίες υπάρχει κόσμος που δίνει μάχη για να έχει την ευκαιρία να μοιραστεί ένα γεύμα με τον θρυλικό επιχειρηματία και μεγαλοεπενδυτή.

Η φετινή δημοπρασία του πολυπόθητου «εισιτηρίου» για ένα γεύμα με τον Buffett πραγματοποιήθηκε μέσω του site του EBay και ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, μετά από μία ολόκληρη εβδομάδα.

Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι η προσφορά που κέρδισε φέτος δεν είναι η υψηλότερη στην ιστορία του εγχειρήματος, αφού το υψηλότερο ποσό που έχει δοθεί ποτέ ήταν 3,46 εκατ. δολάρια.

Να σημειωθεί επίσης ότι, σύμφωνα με τους διοργανωτές, για τρίτη χρονιά στη σειρά, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής που πλειοδότησε θέλησε να παραμείνει ανώνυμος.

Ο 87χρονος σήμερα Warren Buffet διοργανώνει τη δημοπρασία αυτή μία φορά ετησίως, σχεδόν 20 χρόνια τώρα, για την οικονομική ενίσχυση της φιλανθρωπικής οργάνωσης Glide. Μάλιστα, το γεύμα με τον «γκουρού» των επενδύσεων καλύπτει, σε γενικές γραμμές, πάνω από το 10% του προϋπολογισμού της οργάνωσης και βοηθά στη χρηματοδότηση έργων για την αντιμετώπιση της πείνας, της φτώχειας και της απουσίας στέγης.

Ο τυχερός που θα έχει την ευκαιρία να γευματίσει με τον Buffett μπορεί να προσκαλέσει στο γεύμα, που γίνεται στο εστιατόριο Smith & Wollensky στη Νέα Υόρκη, επτά φίλους του.

Κι αν αναρωτιέστε πόσοι ήταν εκείνοι που υπέβαλαν προσφορά, να σημειώσουμε ότι συγκεντρώθηκαν συνολικά 136 προσφορές…

Πηγή: mononews.gr

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER


Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa