Πολιτική

Γιάννης Βρούτσης: Ιστορικό βήμα η κατοχύρωση συνταγματικά του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης κατά την τοποθέτησή του στη συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος, ανέφερε ότι η κυβέρνηση προχωρά στο πιο «σημαντικό, ουσιαστικό, ιστορικό βήμα, προτείνοντας τη συνταγματική κατοχύρωση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «Η πρόταση για τη συνταγματική κατοχύρωση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος αποτελεί μια εμβληματικού χαρακτήρα παρέμβαση στην κοινωνική προστασία και τα κοινωνικά δικαιώματα που ως στόχο έχει την ενδυνάμωση, την υποστήριξη των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας, που επλήγησαν από την οικονομική κρίση. Με τον τρόπο αυτό οι πιο αδύναμοι αποκτούν ένα επιπλέον δικαίωμα και γίνονται για πρώτη φορά ορατοί στη συνταγματική τάξη και παράλληλα ενισχύονται η ισότητα, η αναλογικότητα, τα κοινωνικά δικαιώματα, και η ασφάλεια δικαίου».

Παράλληλα σημείωσε ότι το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα σήμερα καλύπτει 240.000 νοικοκυριά και 450.000 άτομα και τόνισε ότι από αυτούς οι 156.000 είναι άνεργοι.

Τέλος υπογράμμισε ότι «Τώρα είναι η χρυσή ευκαιρία για όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συμφωνήσουμε με τη μεγάλη αυτή συνταγματική αλλαγή που θα θωρακίσει για πρώτη φορά τους αδύναμους συμπολίτες μας».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa