Πολιτική

Γιάννης Μπουτάρης για Συμφωνία Πρεσπών: «Κάναμε ότι μας είπαν Αμερική και Γερμανία»

Σε δηλώσεις που θα συζητηθούν προχώρησε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο κ. Μπουτάρης μίλησε για τον παρασκηνιακό ρόλο των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Ρωσίας στην υπόθεση της υπογραφής της Συμφωνίας.

Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, μιλώντας στην εκδήλωση «Διάλογοι», που διοργάνωσε το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην αποθήκη Γ’ του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, ανέφερε πως Αμερική και Γερμανία ήθελαν να υπογραφεί η Συμφωνία, κάτι το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν ήθελαν οι Ρώσοι, λέγοντας πως οι αντιδράσεις στη Βόρεια Μακεδονία, υποστηρίχθηκαν με «ρώσικα χρήματα». Μάλιστα, εκείνη την περίοδο, ξένα δημοσιεύματα ανέφεραν πως ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, είχε εμπλοκή στην υπόθεση αυτή.

«Υπακούσαμε στις εντολές των Αμερικάνων και των Γερμανών. Οι Ρώσοι δεν ήθελαν να λυθεί το θέμα»,δήλωσε ο πρώην δήμαρχος. Ο κ. Μπουτάρης ανέφερε, μάλιστα, πως πίσω από τις αντιδράσεις του κόσμου, αλλά και της πολιτικής σκηνής «υπήρξαν οικονομικά οφέλη».

Σε σχέση με το θέμα με τα εμπορικά σήματα σήμερα, ανέφερε πως επί της θητείας του στον δήμο Θεσσαλονίκης, είχαν ήδη απομακρύνει κρασιά από τη Βόρεια Μακεδονία, μετά και από τα ασφαλιστικά μέτρα της Ένωσης Οινοπαραγωγών, τα οποία υπήρχαν στα σούπερ μάρκετ, αλλά αναγράφονταν ως «Μακεδονικά».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa