μουσική

Γιάννης Σεβαστόπουλος: Η οδοντιατρική και η αγάπη για τη μουσική

Ο Γιάννης Σεβαστόπουλος μετρά 13 χρόνια στο χώρο της μουσικής, έχει λάβει μέρος σε πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις, φεστιβάλ αλλά και στο παιδικό θέατρο ως μουσικός. Έχει συνεργαστεί με σπουδαία ονόματα του χώρου όπως η Ζωή Τηγανούρια, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Δέσποινα Ολυμπίου και πολλοί άλλοι. Συνεργάστηκε ως καθηγητής, με πολλά Ωδεία, υπήρξε δε καθηγητής λαούτου στην Ακαδημία Μουσικής και Τεχνών στη Λιβαδειά.

Γιάννη, πες μας πότε ξεκίνησε αυτή η πολύ ενδιαφέρουσα πορεία.

΄Οντας μαθητής του μουσικού σχολείου Iλίου ,ήρθα από την ηλικία των δώδεκα σε πρώτη επαφή με τη μουσική και τα μουσικά σύνολα (ΟΡΧΗΣΤΡΑ) με αποτέλεσμα τα επόμενα χρόνια κάτι που ξεκίνησα ως χόμπι να αποκτήσει επαγγελματική υπόσταση.

Μίλησέ μας για κάποια συγκινητική στιγμή που δεν θα ξεχάσεις.

Το 2012 , ως τεταρτοετής φοιτητής της οδοντιατρικής Αθηνών , μετείχα σε ένα πρόγραμμα εξέτασης ατόμων 3ης ηλικίας σε ΚΑΠΗ. Ξεκινώντας το πρόγραμμα η υπεύθυνη του προγράμματος μου ζήτησε να δημιουργήσω μια ορχήστρα για να παίξουμε σε αυτούς τους ανθρώπους την ημέρα της εξέτασης. ΄Ηταν η πρώτη φορά που ένιωσα συγκίνηση και την έννοια της προσφοράς μέσα απο την οδοντιατρική καθώς και τη μουσική.

Πως βλέπεις την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί με την πανδημία, ειδικά για τον καλλιτεχνικό χώρο;

Δυστυχώς δεν επιτρέπεται η εργασία χωρίς καμία μέριμνα από την πολιτεία. Πιστεύω τα επόμενα χρόνια θα είναι πιο δύσκολες οι συνθήκες εύρεσης εργασίας λόγω της οικονομικής ύφεσης που θα επικρατήσει για πολλά χρόνια στην αγορά.

Να σταθούμε όμως και στην άλλη σου επαγγελματική ιδιότητα, αυτή του Οδοντογιατρού. Ήταν ένα παιδικό σου όνειρο ή, μια επιθυμία της οικογένειάς σου;

Αποτελεί μια προσωπική επιλογή και καρπός πολλών χρόνων διαβάσματος. Παιδικό όνειρο το οποίο έγινε πραγματικότητα.

Δραστηριοποιείσαι στο Ίλιον, σε έναν υπερσύγχρονο και μοντέρνο χώρο. Σωστά; Πως είναι τα πράγματα με την πανδημία;

Στο ιατρείο η προσέλευση των ασθενών στην περίοδο της πανδημίας αλλά και πριν από αυτή παραμένει σταθερή . Θετικό για εμάς ότι τηρούσαμε χρονικές αποστάσεις μεταξύ των ραντεβού πράγμα που δεν χρειάστηκε να αλλάξει εν μέσω πανδημίας.

Επειδή οι γιατροί είναι άνθρωποι πάνω απ΄ όλα, θα σε ρωτήσω αν φοβάσαι αλλά και τι μέτρα λαμβάνεις για σένα και τους ασθενείς σου.

Η πανδημία είναι για όλους μας κάτι πρωτόγνωρο και μας δημιουργεί το αίσθημα του φόβου απέναντι σε κάτι ξένο. Στο οδοντιατρείο τηρούμε όλα τα μέτρα που μας έχει προτείνει ο ΕΟΔΥ και ο Οδ. Σύλλογος. Η προσέλευση του ασθενή γίνεται με υποχρεωτική χρήση μάσκας , πλύσιμο χεριών και χρήση αντισηπτικού. Ο κάθε ασθενής μπορεί να έχει μέχρι έναν συνοδό. Από την πλευρά  μας όλα τα ραντεβού έχουν ελάχιστη διάρκεια 1 ώρα και μεταξύ των ραντεβού γίνεται απολύμανση στο χώρο της εξέτασης καθώς και ο αερισμός του. Οι γιατροί φοράμε προσωπίδες, μάσκες, σκραμπς και από πάνω ειδικές δεύτερες στολές.

 

Ξέρω ότι είσαι ενεργό μέλος της κοινωνίας του Δήμου Ιλίου και μέλος του Κοινωνικού Ιατρείου. Πόση ανάγκη υπάρχει γύρω μας για παροχή βοήθειας;

Στις δύσκολες αυτές ημέρες ο εθελοντισμός αποτελεί φάρο για ανθρώπους που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο κόστος της οδοντιατρικής . Είναι μια εμπειρία που σε γεμίζει συναισθήματα αγάπης και προσφοράς γιατί εξυπηρετεί τον πραγματικό σκοπό των σπουδών μου. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει αυξημένη ανάγκη αυτών των παροχών λόγω της φωτοχοποίησης της κοινωνίας.

Και για να επιστρέψουμε στη μουσική, τι σημαίνει αλήθεια για σένα η μουσική;

Η μουσική είναι ένας σημαντικός τρόπος έκφρασης των ανθρωπίνων σκέψεων και συναισθημάτων.Είναι μια κοινή γλώσσα που τη μιλάμε όλοι και μπορούμε να τη μεταφράσουμε ανάλογα με τα δικά μας βιώματα.

Γιάννη, σ ευχαριστούμε πολύ.

Εγώ σας ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δίνετε να μιλήσω για την τέχνη και την επιστήμη μου.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa