Οικονομία

Γιατί «βλέπει» πιο κοντά τις επενδύσεις στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος» ο Δημητρίου

Η αύξηση της επιβατικής κίνησης φέρνει πιο κοντά τον χρονικό ορίζοντα των επενδύσεων στο αεροδρόμιο της Αθήνας, όπως τόνισε ο πρόεδρος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Δημήτρης Δημητρίου, μιλώντας στο 3ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών.

Το γεγονός αυτό προμηνύει αρκετές εξελίξεις κατά την προσεχή 25ετία, καθώς οι επενδύσεις οδηγούνται από τη ζήτηση και σύμφωνα με τον ίδιο «τη διετία 2020-2023 οι υποδομές θα πρέπει να είναι έτοιμες να εξυπηρετήσουν πάνω από 30 εκατ. επιβάτες».

Το «κλειδί» για τις αλλαγές στο σχεδιασμό και τις νέες επενδύσεις στο αεροδρόμιο βρίσκεται στους νέους τύπους αεροσκαφών, στις αλλαγές εισόδου επιβατών από χώρες εντός και εκτός Σένγκεν, στην ανάπτυξη των τοπικών αερομεταφορέων και στην καινοτομία των νέων τεχνολογιών.

Με δεδομένη την αύξηση της επιβατικής κίνησης, στον στρατηγικό σχεδιασμό του αναπτυξιακού πλάνου του αεροδρομίου της Αθήνας, σύμφωνα με τον κ. Δημητρίου, εντάσσονται οι νέοι χώροι στάθμευσης αεροσκαφών και στάθμευσης ταξί, η επέκταση των τερματικών εγκαταστάσεων, οι επενδύσεις στον εξωτερικό χώρο του αεροδρομίου και οι επενδύσεις στον κομμάτι της ενέργειας.

Καταλήγοντας, τόνισε ότι για την υλοποίηση όλων των παραπάνω απαιτείται πρώτα η διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς, καθώς πρόκειται για μια κρίσιμη υποδομή, ενώ σημαντικό είναι να δοθεί έμφαση και στον τρόπο χρηματοδότησης του επενδυτικού πλάνου.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER


Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa