Ο υπουργός Άμυνας απουσιάζει από την πρωτεύουσα αλλά γενικά δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με την τουρκική ηγεσία.

Συγκεκριμένα, ο Πάνος Καμμένος δεν θα παραστεί στο επίσημο δείπνο προς τιμήν του Ταγίπ Ερντογάν και της συζύγου του από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και την σύζυγό του Βλασία Παυλοπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο στις 19:30.

Ο λόγος είναι ότι ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, έχει προκαλέσει μεγάλες προστριβές με τις τουρκικές αρχές γεγονός που θα ήταν προτιμότερο να απουσιάσει από τις εκδηλώσεις της επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, αφού από το Μαξίμου αποσκοπούν στη σύσφιξη των σχέσεων των δυο χωρών.

Να θυμίσουμε ότι ο Καμμένος είχε στείλει αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία τονίζοντας ότι δεν θα δεχτούμε άλλες προκλήσεις αλλά ούτε και αναφορές που προσβάλλουν την ιστορία μας και το διεθνές δίκαιο. Από την άλλη, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση για τις δηλώσεις του κάνοντας λόγο ότι η στάση του προκαλεί ζημιά στις προσπάθειες συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες.

Τέλος, από το υπουργείο Άμυνας διέρρευσε ότι ο κύριος λόγος που δεν θα παραστεί στην επίσκεψη Ερντογάν είναι διότι βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη παρακολουθώντας την άσκηση «GORDIAN KNOT».

Σχολιάστε ...