Οικονομία

Γιατί οι τραπεζίτες είπαν «όχι» στην πλήρη άρση των capital controls

Capital Controls

Άκρως επιφυλακτικοί είναι οι Έλληνες τραπεζίτες στο ενδεχόμενο πλήρους κατάργησης των capital controls.

Αυτό διατύπωσαν όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή» και στη συνάντηση που είχαν με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, στην οποία συζητήθηκε ο οδικός χάρτης για την κατάργηση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων.

Οι διευθύνοντες σύμβουλοι των ελληνικών τραπεζών συμφώνησαν πως θα πρέπει να συνεχιστεί η σταδιακή άρση των capital controls αλλά εμφανίστηκαν ανήσυχοι μπροστά στην προοπτική της πλήρους απόσυρσης του μέτρου και ειδικά του τρίτου πυλώνα, που έχει να κάνει με τη μεταφορά κεφαλαίων από την Ελλάδα προς το εξωτερικό.

Κυριότερος λόγος σύμφωνα με την «Καθημερινή» η αβεβαιότητα που μπορεί να δημιουργηθεί εξαιτίας των εκλογών, κρίνοντας πως οι συνθήκες δεν είναι κατάλληλες για μια τέτοια κίνηση κατάργησης των capital controls.

Και αυτό γιατί παρά το γεγονός πως οι καταθέσεις αυξήθηκαν το 2018, οι επικεφαλής των ελληνικών τραπεζών υπογράμμισαν πως η τυχόν άρση των capital controls και η ανακοπή αυτής της τάσης λόγω πολιτικής αβεβαιότητας, θα ήταν δύσκολο να αναστραφεί και τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης του διαλόγου για το θέμα.

 

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa