Οικονομία

Γιατί «πάγωσαν» οι ρυθμίσεις χρεών προς την Εφορία!

Σύμφωνα με υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, από τα μέσα Ιουνίου επιβραδύνθηκε σημαντικά ο ρυθμός των αιτήσεων για την υπαγωγή στη ρύθμιση των 120 δόσεων προς την εφορία, ενώ από τον Ιούλιο έχουν σταματήσει εντελώς.

Αιτία είναι οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για βελτίωση της ρύθμισης με μικρότερη μηνιαία δόση, περισσότερες δόσεις, μικρότερο επιτόκιο, αλλά και τη δυνατότητα αποπληρωμής του μισού χρέους και το άλλο μισό να αποπληρωθεί μετά τη ρύθμιση.

Στο πλαίσιο αυτό οι οφειλέτες περιμένουν τη νομοθέτηση του νέου πλαισίου, το οποίο, όμως, δεν θα είναι έτοιμο πριν τα μέσα Αυγούστου. Στο διάστημα αυτό, λογικό είναι να απέχουν από τη διαδικασία ρύθμιση των χρεών.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης, το μίνι φορολογικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή και θα ψηφιστεί μέχρι τις 9 Αυγούστου.
Κατόπιν θα απαιτηθεί χρόνος για να εκδοθούν οι υπουργικές αποφάσεις και οι εγκύκλιοι για την εξειδίκευση των ρυθμίσεων, ώστε οι νέες διατάξεις να τεθούν σε εφαρμογή. Επίσης θα απαιτηθεί η προσαρμογή της ηλεκτρονικής εφαρμογής της ΑΑΔΕ στα νέα δεδομένα.

Με δεδομένο ότι έπεται και η ραστώνη λόγω της γιορτής του Δεκαπενταύγουστου, οι επόμενες εντάξεις στη ρύθμιση αναμένεται να τρέξουν από το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου και μετά.

Στο πλαίσιο αυτό, θα έχουν χαθεί οι πληρωμές δύο μηνών, ανοίγοντας «τρύπα» στα δημόσια έσοδα και αυξάνοντας τη «γκρίνια» των δανειστών.

πηγή sofokleousin.gr

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa