Οικονομία

Γιατί πάει ο Τσίπρας στην Κίνα – Τι θα ζητήσει από τον Κινέζο ομόλογό του

αλέξης τσίπρας πεκίνο

Συναντήσεις με τον Κινέζο πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της χώρας θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της δεύτερης επίσκεψή του στην Κίνα σε διάστημα μικρότερο του έτους. Την Κυριακή αναμένεται να συναντηθεί με την Κριστίν Λαγκάρντ, για το ζήτημα του χρέους, ενώ θα έχει επαφές με τον Ρώσο πρόεδρο και τον γ.γ. του ΟΗΕ

Σε συνέντευξή του ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου εξωτερικών, Γιώργος Τσίπρας, χαρακτήρισε σημαντική την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Kίνα τονίζοντας ότι «αναμένεται να υπογραφούν σημαντικές συμφωνίες».

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι πρόκειται να υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας του υπουργείου οικονομίας και ανάπτυξης με την NDRC, την πανίσχυρη επιτροπή σχεδιασμού κινεζικών επενδύσεων στο εξωτερικό, γεγονός που θα προσδιορίσει, συγκεκριμένα επενδυτικά σχέδια στη διαμετακόμιση, στα διάφορα δίκτυα, με έμφαση στα ενεργειακά.

Η κυβέρνηση εντάσσει τις κινεζικές επενδύσεις και την ανάπτυξη περαιτέρω των διμερών οικονομικών σχέσεων με την Κίνα στους σχεδιασμούς της για εξωστρέφεια και  παραγωγική ανασυγκρότηση.

Η ελληνική πλευρά προσδοκά να οριστεί «σαφώς» πλαίσιο συνεργασίας για την χρηματοδότηση στους τομείς του τουρισμού και των ελληνικών εξαγωγών στην Κίνα, στη βάση  μιας «αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας βασιζόμενη στις προτεραιότητες των δύο πλευρών».

Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά κάνει ο Γιώργος Τσίπρας στο επιχειρηματικό φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της επίσκεψης που θα συγκεντρώσει 27 χώρες που συμμετέχουν στον «Σύγχρονο Δρόμο του Μεταξιού». Σημειώνει πως πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό φόρουμ και ότι η Ελλάδα αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο καθώς αποτελεί κεντρικό γεωοικονομικό και γεωπολιτικό κόμβο στην Ανατολική Μεσόγειο, συνδέοντας τη νοτιοανατολική Ασία με την Ευρώπη.

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

   

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa