Κοινωνία Κορωνοϊός

Γιατί πρέπει να φοράμε μάσκα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς – Πώς μεταδίδεται ο ιός (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακόμη κι αν τηρούνται οι αποστάσεις στις θέσεις των μέσων μεταφοράς, η χρήση της μάσκας είναι το μοναδικό μέσο που μπορεί να εμποδίσει τη διασπορά του κορωνοϊού. Και όπως φαίνεται, πολύ σωστά παραμένει υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς  αφού στις συγκοινωνίες, ειδικά τις ώρες αιχμής, παρατηρείται μεγάλος συνωστισμός.

Πώς μεταδίδεται ο ιός στα ΜΜΜ

Το βίντεο από τη Μ. Βρετανία δείχνει πόσο εύκολα μπορεί να μεταδοθεί ο ιός σε ΜΜΜ, όπως ο συρμός του μετρό και πόσο μπορεί να προστατεύσει τους επιβάτες η χρήση της μάσκας. Στο βίντεο του ενός λεπτού και οκτώ δευτερολέπτων φαίνεται τι γίνεται μέσα σε έναν συρμό, όταν ο φορέας του ιού δεν φοράει μάσκα.

Απλά μιλώντας στον συνεπιβάτη του όπως φαίνεται παραστατικά, διασπείρει τον ιό, επιβεβαιώνοντας πως αρκεί μόνο ένα κρούσμα για να κολλήσουν οι υπόλοιποι.
Αντιθέτως, εάν φορέας του κορωνοϊού κάνει χρήση μάσκας, τότε σύμφωνα με την προσομοίωση ο ιός δεν διασπείρεται.

Παρόμοιο βίντεο είχε δει πριν μερικές ημέρες και με το πώς μπορεί να μεταδοθεί ο ιός σε σούπερ μάρκετ.

Βίντεο-προσομοίωση

Δείτε το σχετικό βίντεο που δείχνει πόσο εύκολα μπορεί να μεταδοθεί ο νέος κορωνοϊός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Τα κίτρινα σημεία απεικονίζουν τα σταγονίδια που εκτοξεύονται από κάποιον την στιγμή που απλώς μιλάει:

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa