Κοινωνία

Γιατρός ζητούσε «φακελάκι» χιλιάδων ευρώ από άπορο καρκινοπαθή!

Ένας 40χρονος άνδρας, ο οποίος πάσχει από καρκίνο, καταγγέλλει ότι ο γιατρός που τον έβλεπε του ζητούσε συνεχώς «φακελάκια», προκειμένου να τον περιθάλψει. Η είδηση έγινε γνωστή από το newsit.gr και αναφέρεται ότι ο εν λόγω γιατρός είναι καθηγητής στο Ιπποκράτειο και διατηρεί γραφείο στο Κολωνάκι. Μετά την καταγγελία του ασθενή, η αστυνομία διερεύνησε την υπόθεση και συνέλαβε τον γιατρό.

Μάλιστα, ο 40χρονος άνδρας είναι άνεργος, άπορος και με εισόδημα 520 ευρώ το μήνα από τους συνταξιούχους γονείς του.

«Μας τον σύστησαν, ακούσαμε καλά λόγια για αυτόν και έτσι πήγαμε στο ιατρείο του στο Κολωνάκι. Είδε τις εξετάσεις μου και μου είπε ότι πρέπει επειγόντως να χειρουργηθώ.
Του είπα ότι έχω βιβλιάριο Πρόνοιας και τον ρώτησα αν με καλύπτει για τη νοσηλεία. Μου απάντησε καταφατικά, αλλά μου ζήτησε 1.500 ευρώ για να με χειρουργήσει και 150 ευρώ για τον αναισθησιολόγο. Δανείστηκα αυτά τα χρήματα, του τα έδωσα και έκανα το πρώτο χειρουργείο στις 5 Ιουνίου του 2018», καταγγέλλει ο 40χρονος άνδρας.

«Για ένα δεύτερο χειρουργείο που έκανα τον περασμένο Σεπτέμβριο, μου ζήτησε άλλα 1.000 ευρώ. Μετά από αυτό το χειρουργείο, με εξέτασε, μου είπε ότι όλα πάνε καλά, αλλά μου ζήτησε και άλλα 600 ευρώ με τη δικαιολογία ότι έχουν προκύψει κάποια επιπλέον έξοδα. Του είπα ότι δεν μπορώ να βρω και άλλα χρήματα και ότι όσα του είχα έως τότε δώσει τα είχα δανειστεί. Και μου είπε ότι θα μπορούσα να του δώσω την πρώτη πληρωμή που θα λάμβανα από το επίδομα αναπηρίας που θα έπαιρνα από το Γενάρη, λόγω της πάθησής μου. Όμως, η φαρμακευτική αγωγή που μου είχε γράψει μου κόστιζε 280 ευρώ το μήνα και όλο το ποσό του επιδόματος το έδωσα στο φαρμακείο. Όταν πριν λίγες μέρες είχα εντονότατη αιμορραγία, πήγα στο νοσοκομείο και δεν μου έδωσε καμία σημασία. Έμεινα εκεί αρκετές ώρες, χωρίς να με εξετάσει, επειδή δεν του είχα δώσει τα χρήματα. Αισθάνθηκα σκουπίδι», αναφέρει ο άνδρας.

Μετά το περιστατικό, ο 40χρονος κατήγγειλε τον γιατρό στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ.

«Βρεθήκαμε στο ιατρείο του στο νοσοκομείο και του έδωσα τα προσημειωμένα χρήματα. Τα έβαλε στην τσέπη του και με ρώτησε για το πρόβλημα της υγείας μου. Του είπα τα συμπτώματά μου και μου είπε να πάμε να κάνουμε τις απαραίτητες εξετάσεις. Δεν προλάβαμε να βγούμε από την πόρτα και τον συνέλαβαν με τα προσημειωμένα χρήματα στην τσέπη του», αποκάλυψε.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa