Πολιτική

Γιώργος Γεραπετρίτης: Αισθάνομαι ότι ο πρωθυπουργός έχει καταλήξει στο πρόσωπο του ΠτΔ

Την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται στην ολομέλεια της Βουλής ο νέος εκλογικός νόμος, σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Σε δηλώσεις του στον ΘΕΜΑ 104,6, ο κ. Γεραπετρίτης, όταν ρωτήθηκε για την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη όσον αφορά το πρόσωπο που θα προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είπε ότι «αισθάνομαι ότι έχει κατασταλάξει ο πρωθυπουργός και έχει καταλήξει στο πρόσωπο».

Όπως τόνισε «το ζήτημα δεν είναι το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας όσο τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να φέρει στο πλαίσιο του συνταγματικού ρόλου που επιτελεί. Θα πρέπει να είναι ένα πρόσωπο υψηλούς κύρους που θα εκφράζει την ενότητα του έθνους και να μπορεί να επιτελέσει την αποστολή τους ως διεθνής παραστάτης της χώρας».

Σε σχόλιο του για τη διαφωνία του ΚΙΝΑΛ με τον νέο εκλογικό νόμο, ο υπουργός Επικρατείας αρχικά παρατήρησε ότι «στη βάση του συστήματος δεν υπάρχει διαφοροποίηση από το ΚΙΝΑΛ» και στη συνέχεια πρόσθεσε «αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι το εκλογικό σύστημα που προτείνει η κυβέρνηση είναι δικαιότερο από το υφιστάμενο».

«Κακουργήματα στο Κουκάκι»

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης κλήθηκε να τοποθετηθεί και για τη νομική αντιμετώπιση των πρωταγωνιστών στα επεισόδια κατά την ανακατάληψη των δύο κτιρίων στο Κουκάκι εξηγώντας αρχικά ότι «η ποινική νομοθεσία προβλέπει ορισμένα αδικήματα ως πλημμελήματα π.χ. να υπάρχει απόπειρα για απλή βλάβη κατά πολίτη ή οργάνου της τάξης. Εάν υπάρχει το ενδεχόμενο βλάβης για έναν άνθρωπο, αυτό γίνεται κακούργημα».

«Τα όσα συνέβησαν συνιστούν κακουργήματα και όχι πλημμελήματα γιατί αποδέχονται το ενδεχόμενο να αποτελέσουν κίνδυνο ζωής» συμπλήρωσε ο κ. Γεραπετρίτης.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa