Πολιτική

Γιώργος Γεραπετρίτης για τη διαφημιστική καμπάνια: «Τα χρήματα έπιασαν τόπο και σώθηκαν ζωές»

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης σε συνέντευξή του αναφέρθηκε στη διαφημιστική καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» και δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «Τα χρήματα που έδωσε η ελληνική Πολιτεία έπιασαν τόπο, σώθηκαν ζωές».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Γεραπετρίτης υποστήριξε ότι «Θεωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με έναν τρόπο πολιτικού πατερναλισμού, ότι οι Έλληνες εκμαυλίζονται από τα εκμαυλισμένα Μέσα; Ε, όχι. Οι Έλληνες έχουν τη δυνατότητα, την ικανότητα, την ευθυκρισία να κρίνουν αν ένα Μέσο είναι φιλικό ή όχι προς την κυβέρνηση. Δεν πιστεύουν οτιδήποτε τους σερβίρεται, υπάρχει μια ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Οι Έλληνες δεν είναι “κοπάδι, αντιλαμβάνονται ποια είναι τα Μέσα που παρέχουν γνήσια και αντικειμενική πληροφόρηση και αυτά στηρίζουν».

Στη συνέχεια υποστήριξε ότι «δεν το δέχομαι αυτό από μια κυβέρνηση που έπραξε αυτά τα οποία έπραξε κατά την προηγούμενη διακυβέρνηση (…) Πέρα από τη ζήτημα των τεσσάρων αδειών που εξ ορισμού σημαίνει μια προσπάθεια συρρίκνωσης της ελευθερίας διακίνησης της πληροφορίας, να θυμηθούμε ότι είχαμε πλειοδοτικό διαγωνισμό. Από άλλα μετερίζια κάποιοι είχαμε τότε αντιταχθεί σφόδρα στο ότι η πληροφορία έβγαινε σε πλειστηριασμό. Όταν δίνεις την πληροφορία σε εκείνον που δίνει τα περισσότερα, το μόνο που κάνεις, είναι να ξεπουλάς τη δημοκρατία. Θυμίζω ότι στο διαγωνισμό συμμετείχαν, κατά δήλωσή τους, “λαγοί”, υπήρχε το ζήτημα της έλλειψης ελέγχου του πόθεν έσχες. Δεν έγινε το νόμιμο και το αυτονόητο, ένας έλεγχος δηλαδή του πού βρήκε τα χρήματα ο κ. Καλογρίτσας».

Ακόμα σημείωσε πως «υπήρξε ένας ανεξάρτητος εκτιμητής, δεν θελήσαμε εμείς να θέσουμε τα κριτήρια (…) Μέσα που στρεβλώνουν συστηματικά το κομμάτι της ενημέρωσης που έχει να κάνει με τη δημόσια υγεία, δεν θα έπρεπε να μεταφέρουν τέτοιου τύπου μηνύματα», είπε ακόμη τονίζοντας ότι «τα χρήματα δόθηκαν με διαφάνεια, σε πολύ μεγάλο εύρος Μέσων, και πανελλαδικών και περιφερειακών».

Σε ότι έχει να κάνει με την επιστροφή των χρημάτων από την Alter Ego ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε πως «Νομίζω ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας εκτίμησε ότι τα χρήματα αυτά δεν τα χρειάζεται ή ήταν, ενδεχομένως, λιγότερα από εκείνα τα οποία ανέμενε. Σε κάθε περίπτωση είναι απόλυτο δικαίωμά του να μη λαμβάνει τα χρήματα αυτά. Στο μέτρο που υφίσταται αυτή η επιστροφή, θα αποδοθούν εκεί όπου πρέπει να αποδοθούν, έτσι ώστε να πιάσουν τόπο, πάλι στο πεδίο της ενημέρωσης για την καταπολέμηση του ιού».

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER