Πολιτική

Γιώργος Γεραπετρίτης: Ενιαία κλίμακα μετακλητών και στο δημόσιο θα μειωθούν οι δαπάνες

Ο νέος υπουργός Επικρατείας καθηγητής Γιώργος Γεραπετρίτης αποκάλυψε σήμερα το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί και τις αλλαγές που θα φέρει στην δομή του δημοσίου.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Νews 24/7 αποκάλυψε το κυβερνητικό σχέδιο και δήλωσε ότι για πρώτη φορά σε νόμο που θα κατατεθεί στη Βουλή, θα τεθεί οριζόντια το πόσοι μετακλητοί υπάλληλοι θα υπάρχουν σε κάθε δομή. Παράλληλα δήλωσε ότι δεν θα υπάρχουν μετακλητοί που θα έχουν συγγενική σχέση με υπουργούς και υφυπουργούς.

Παράλληλα σε ότι έχει να κάνει με την μεταφορά του χαρτοφυλακίου του υπουργείου Μετανάστευσης στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι αυτό γίνεται και σε άλλες χώρες κι ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή φιλοσοφίας σε ότι αφορά την αντιμετώπισή του. Ξεκαθάρισε, οτι οι αρμοδιότητές του αναπληρωτή υπουργού θα αφορούν στο επιχειρησιακό κομμάτι ενώ οι υπηρεσίες ασύλου παραμένουν στο υπουργείο Εσωτερικών.

Για την ΕΥΠ υπογράμμισε ότι είναι εύλογο να υπάγεται στην κεντρική δομή, ενώ για την κρατική τηλεόραση τόνισε ότι η κυβέρνηση θέλει να αποκτήσει έναν αντικειμενικό και αμερόληπτο χαρακτήρα και θα γίνουν διάφορες αλλαγές χωρίς ρεβανσισμούς.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa