Αθλητικά Πολιτική

Γιώργος Γεραπετρίτης: Η ΕΠΟ θα λειτουργεί σε εντελώς νέα πρότυπα

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης σε πρόσφατες δηλώσεις του ανέφερε πως η FIFA και η UEFA δεσμεύονται ότι, εντός τριών μηνών, θα καταθέσουν πολύ συγκεκριμένες προτάσεις, βασισμένες σε καλές πρακτικές ευρωπαϊκών επαγγελματικών πρωταθλημάτων.

Στη συνέχεια τόνισε ότι στον ραδιοφωνικό σταθμό του Πρώτου Θέματος πως έρχεται μια ολιστική λύση, η οποία θα περιλαμβάνει ρυθμιστικές παρεμβάσεις. Μέρος των προτάσεων αυτών, όπως είπε, θα ενταχθούν στην εθνική έννομη τάξη, μέσω νομοθετικών παρεμβάσεων της κυβέρνησης, η οποία δεσμεύτηκε μέσα στα συνυποσχετικά που υπογράφηκαν.

Στη συνέχεια ο κ. Γεραπετρίτης  eξέφρασε την πεποίθηση ότι όταν υπάρχει συντεταγμένα η FΙFA η UEFA και η κυβέρνηση πίσω από ένα σχέδιο είναι δύσκολο να αρνηθεί οποιαδήποτε ομοσπονδία και άρα θα είναι λειτουργικό το νέο σχήμα ξεκινώντας μια νέα εποχή. Διευκρίνισε δε ότι η ΕΠΟ θα υπάρχει και θα λειτουργεί σε εντελώς νέα πρότυπα, θα συγκροτείται με εντελώς διαφορετικό τρόπο και θα αλλάξει ο τρόπος εκλογής των διοικητικών οργάνων για να διασφαλιστεί η ακέραια της.

Σε ότι έχει να κ΄πανει με το αν θα υπάρξει αποδοχή από τους παράγοντες του ποδοσφαίρου ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε ότι «τα ζητήματα αυτά λειτουργούν διαδραστικά, διότι όσο δεν υπάρχουν σθεναροί θεσμοί υπάρχουν και παράγοντες, οι οποίοι αγνοούν τους θεσμούς, ενώ όταν υπάρχουν σθεναροί θεσμοί και εφαρμόζονται κατά τρόπο ώστε να είναι πειστικές οι ποινές και ανάλογες των φαινομένων και εν τέλει να πονάνε, νομίζω ότι θα έχουμε αυτό το φαινόμενο».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa