Πολιτική

Γιώργος Γεραπετρίτης: Να επεκτείνει τα μέτρα στήριξης και σε όσους έμειναν εκτός σχεδιάζει η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να επεκτείνει τα μέτρα στήριξης και σε εκείνους που έχουν μείνει εκτός μέχρι τώρα, σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπέτριτη.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, αναφέρθηκε στα «καλά νέα» από το πεδίο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού ικανοποιήθηκε το αίτημα του πρωθυπουργού για αποδέσμευση πόρων αντιμετώπισης της κρίσης.

Σε σχόλιό του για τον διαφορετικό φετινό εορτασμό του Πάσχα, είπε ότι «υπάρχει πάντοτε και ο φούρνος». Επίσης, εξέφρασε την ικανοποίηση αλλά και την «υπηρηφάνεια για την αυτοσυγκράτηση που επέδειξαν οι Έλληνες, θυσιάζοντας ένα μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητάς τους ,για τη μεγαλύτερη εικόνα και το μέλλον».

Σε σχέση με το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα σκληρότερα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού, ο κ. Γεραπετρίτης είπε πως η κυβέρνηση εξετάζει δύο φορές καθημερινά τα επιδημιολογικά δεδομένα από την Ελλάδα και τον κόσμο, παράλληλα με ένα «μενού προτάσεων μέτρων». Βάσει του συνδυασμού «απελευθερώνουμε πρωτόκολλα περιορισμού», είπε. Εξέφρασε, ακόμα, την ελπίδα να μη χρειαστεί να ληφθούν σκληρότερα μέτρα.

Σε ό,τι αφορά τους Έλληνες του εξωτερικού» είπε ότι «είναι πιο ασφαλές για τους ίδιους να παραμείνουν σε ένα σημείο και από την άλλη μαζική προσέλευση στην Ελλάδα αποδεικνύεται ότι υπάρχει κίνδυνος διασποράς». «Με πόνο και οδύνη θα διατηρήσουμε συγκρατημένο επαναπατρισμό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, όπως έκανε γνωστό, τοπικά κλιμάκια επαγγελματιών υγείας έχουν εγκατασταθεί στα κατά τόπους Κέντρα Καταγραφής και Φιλοξενίας, ώστε να μη χρειάζεται να βγαίνουν έξω οι διαμένοντες και παραδέχθηκε ότι, «όπου υπάρχει μεγάλος πληθυσμός, υπάρχει και μεγάλος κίνδυνος». Εξαντλείται δε κάθε περιθώριο εξέτασης των κατοίκων με τους οποίους είχαν έρθει σε επαφή με τα 23 κρούσματα.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa