Πολιτική

Γιώργος Κουμουτσάκος για μεταναστευτικό: Θα ενισχυθούν τα μέτρα επιτήρησης συνόρων

Ως ένα από τα βασικά θέματα πρώτης προτεραιότητας για την κυβέρνηση ανέδειξε την αντιμετώπιση της διαχείρισης των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών ο πρωθυπουργός, επισημαίνει ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής σε άρθρο του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» υπογραμμίζει ότι «μόνο μια σφαιρική στρατηγική μπορεί να αντιμετωπίσει τις σημαντικές προκλήσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η χώρα μας».

Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο η στρατηγική αυτή της ΝΔ για το μεταναστευτικό αναπτύσσεται ταυτόχρονα στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Στο εσωτερικό, όπως τονίζει, κάθε Δημοκρατική Πολιτεία οφείλει να λαμβάνει υπόψιν το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τον σεβασμό και την προάσπιση του αγαθού της ασφάλειας. «Διότι η υποτίμηση της ασφάλειας αποβαίνει τελικά εις βάρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως έχει αποδειχθεί από την κατάσταση στη Μόρια και το Βαθύ».

Σε αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε μέτρα ενίσχυσης της επιτήρησης των συνόρων «με εντατικοποίηση των περιπολικών του λιμενικού σώματος και παράλληλη αναβάθμιση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού».

Επίσης, «υπάρχει η βούληση για την υλοποίηση ενός στιβαρού και αποτελεσματικού προγράμματος επιστροφών» ενώ, θα επιδιωχθεί «η πλήρης αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων με απόλυτη διαφάνεια και θα ληφθούν μέτρα βελτίωσης της κατάστασης στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης και ενίσχυσης του στελεχειακού τους δυναμικού» σημειώνει ο Γιώργος Κουμουτσάκος που την περασμένη εβδομάδα επισκέφτηκε κέντρο φιλοξενίας στη Σάμο.

«Αποτελεσματικότερη και ουσιαστικότερη συνεργασία με ΕΕ»

Στο εξωτερικό η κυβέρνηση σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο, επιδιώκει την αποτελεσματικότερη και ουσιαστικότερη συνεργασία με την ΕΕ. Ταυτόχρονα, «προωθούμε την ενίσχυση της περιφερειακής μεσογειακής συνεργασίας» ενώ, «ιδιαίτερη σημασία δίνουμε στις διμερείς συνεργασίες με έμφαση σε εκείνη με την Τουρκία ώστε να εφαρμόζεται αποτελεσματικά η Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας».

«Λύσεις μαγικές δεν υπάρχουν. Υπάρχει όμως βούληση, συγκεκριμένο σχέδιο και συνεκτική πολιτική που ήδη αρχίζει να εφαρμόζεται» καταλήγει ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa