Πολιτική

Γιώργος Κουμουτσάκος: Νέο πλαίσιο στις επιστροφές των παράτυπων μεταναστών

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργος Κουμουτσάκος από το βήμα της Βουλής  δήλωσε πως θα έρθει ένα νέο πρόγραμμα στις επιστροφές των παράτυπων μεταναστών στην χώρα μας. Όπως είπε χαρακτηριστικά θα είναι ένα «ρωμαλέο και αποφασιστικό πρόγραμμα επιστροφών» για όσους έχουν εισέλθει παράνομα στην χώρα.

Ο κ. Κουμουτσάκος στην συνέχεια επισήμανε ότι το τελευταίο διάστημα οι προσφυγικές ροές προς την χώρα έχουν αυξηθεί.

«Από τις 20 Ιουνίου εως 20 Ιουλίου σε Λέσβο – Χίο – Σάμο είχαμε 3.200 αφίξεις. Μάλιστα, η ίδια αυξητική τάση εντοπίζεται σε όλο το μέτωπο της χώρας. Δεν αντιμετωπίζουμε την δραματική κατάσταση του 2015 – 2016 ωστόσο η κρισιμότητα παραμένει» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε επίσης ότι «αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου για την παροχή ασύλου για την επιτάχυνση της διαδικασία ώστε όσοι δικαιούνται άσυλο να το γνωρίζουν άμεσα και όσοι έχουν εισέλθει παρανόμως να αντιμετωπίζουν ένα ρωμαλέο και αποφασιστικό πρόγραμμα επιστροφών».

Τέλος προανήγγειλε την δημιουργία νέου κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης στην Σάμο για να καταργηθεί το υπάρχον που λειτουργεί στον αστικό ιστό της πόλης. Παράλληλα μίλησε και για προσλήψεις προσωπικού ασφαλείας στις δομές της ενδοχώρας.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa