Περιφέρειες - Δήμοι

Γιώργος Πατούλης: «Εξαφανισμένη» η Ρένα Δούρου

Σφοδρή επίθεση στη Ρένα Δούρου εξαπέλυσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, σε συνέντευξη του στον «Ελεύθερο Τύπο».

Απατώντας σε ερώτηση για το αν θα αποδεχτεί την πρόσκληση της Ρένας Δούρου για δημόσιο debate, ο κ. Πατούλης απάντησε ότι ο δημόσιος διάλογος πάνω στα πεπραγμένα του καθενός, πρέπει να είναι διαρκής και όχι μόνο στις παραμονές των εκλογών.

«Η “εξαφανισμένη” όλα αυτά τα χρόνια απερχόμενη περιφερειάρχης ξαφνικά θέλει να κάνει διάλογο. Καλοδεχούμενη η πρόσκληση, κι ας έρχεται καθυστερημένα, γιατί όλα αυτά τα χρόνια η αλήθεια είναι ότι “την ψάχνουμε” για να μας δώσει πειστικές απαντήσεις για όλα όσα υποσχέθηκε και δεν έκανε. Στη διαχείριση των απορριμμάτων, στην αντιπλημμυρική προστασία, στην ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής της Αττικής.

Και είμαι βέβαιος ότι δεν θα την ακούγαμε καθόλου αυτά τα χρόνια, αν δεν είχαν συμβεί στη… βάρδιά της οι τραγωδίες σε Μάνδρα και Μάτι.», δήλωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι «Εγώ προσωπικά ποτέ δεν φοβήθηκα τον δημόσιο διάλογο με την κ. Δούρου, αυτή με αποφεύγει συστηματικά. Μην την πιστεύετε, λοιπόν, ότι θέλει πραγματικά debate».

Απατώντας στις κατηγορίες της κ. Δούρου εναντίον του περί «ανυπαρξίας έργου» στην Αυτοδιοίκηση, ο κ. Πατούλης απάντησε ότι όταν παρέλαβε την Δημαρχεία, ο Δήμος Αμαρουσίου ήταν υπερχρεωμένος και κατάφερε να τον εξυγιάνει. Όπως ανέφερε, το Μαρούσι υλοποίησε σημαντικό έργο σε όλους τους τομείς, όπως στο πράσινο, στη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος, στην ενίσχυση των σχολικών υποδομών, στη δημιουργία νέων παιδικών σταθμών αλλά και στην παροχή πρότυπων δημοτικών υπηρεσιών.

Παράλληλα, σημείωσε ότι δημιουργήθηκαν κοινωνικές δομές που στηρίζουν στην πράξη τη μέση οικογένεια.
«Σταθήκαμε δίπλα στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης, σημειώνοντας ότι «Μέσα από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, αναλήφθηκαν πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Με πρότυπες κοινωνικές δομές, όπως το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, σε συνεργασία με την Εκκλησία της Ελλάδος. Ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ έδωσα μαζί με πολλούς άλλους δημάρχους αγώνες για να αναβαθμίσουμε το κύρος της Αυτοδιοίκησης. Να εξασφαλίσουμε ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας για όλους τους Ελληνες»

Τέλος, ο κ. Πατούλης υποστήριξε ότι το πραγματικό δίλημμα των φετινών εκλογών για την Περιφέρεια Αττικής, είναι το «αν θα επιλέξουν οι πολίτες τις δυνάμεις των ανεκπλήρωτων υποσχέσεων, του λαϊκισμού, του μη έργου και της ανευθυνότητας, που υπηρετούν σήμερα οι παρατάξεις των κ.κ. Δούρου και Σγουρού, ή αν θα επιλέξουν τις δυνάμεις της ευθύνης, της συνέπειας και του έργου, που εκπροσωπεί η δική μας παράταξη, «Νέα Αρχή για την Αττική».

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER


Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa