Κοινωνία Σε πρώτο πλάνο

Γιώργος Τσούκαλης στο paraskhnio.gr: Μανιακός δολοφόνος και όχι απλά κάποιος με ψυχολογικά προβλήματα!

«Δεν πρόκειται απλά για κάποιον με ψυχολογικά προβλήματα αλλά για έναν άκρως επικίνδυνο μανιακό δολοφόνο» τονίζει μιλώντας στο paraskhnio.gr ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης εξετάζοντας τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας για τον άνθρωπο που έχει σπείρει τον τρόμο στις πιάτσες των ταξί.

Ρεπορτάζ Γιώργος Μυλωνάς 

«Πολλές φορές το να λέμε πως ο δράστις ενός εγκλήματος είναι άτομο με ψυχολογικά προβλήματα αποτελεί άλλοθι» σημειώνει χαρακτηριστικά και εξηγεί γιατί πρέπει να μας ανησυχεί περισσότερο η συγκεκριμένη περίπτωση.

«Τα ως τώρα στοιχεία δείχνουν πως δράστης των δυο επιθέσεων είναι το ίδιο άτομο. Και στις δυο περιπτώσεις κινήθηκε σε σημεία που δεν υπήρχαν κάμερες. Ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός στο να μην αφήσει αποτυπώματα ενώ εκτιμάται πως χρησιμοποίησε και σιγαστήρα. Όλα αυτά δείχνουν σχεδιασμό των χτυπημάτων άρα μας απομακρύνει από το ενδεχόμενο να πρόκειται απλά για ένα άτομο με ψυχολογικά προβλήματα»

Όπως σημειώνει το έργο των αστυνομικών είναι ιδιαίτερα δύσκολο καθώς δεν υπάρχει ανάλογο περιστατικό στη χώρα μας.

Ερευνώντας τα αρχεία του ο κ.Τσούκαλης θυμίζει την περίπτωση ενός 17χρνου που το 1952 είχε σκοτώσει οδηγό ταξί στην Κηφισιά, αλλά επρόκειτο για ένα μεμονωμένο έγκλημα

Παράλληλα  μας μεταφέρει την εμπειρία του από την Ιταλία όταν βρέθηκε ερευνώντας υπόθεση σε μια περίοδο που είχε σημάνει συναγερμός για τον άνθρωπο που τραυμάτιζε με μαχαίρι οδηγούς ταξί. Όπως αποδείχθηκε επρόκειτο για τυφλωμένο από οργή απατημένο σύζυγο ο οποίος ανακάλυψε πως ο αντίζηλος του ήταν επαγγελματίας οδηγός

«Είναι σημαντικό που το θέμα έχει πάρει δημοσιότητα και όλοι πλέον θα είναι πολύ πιο παρατηρητικοί, με πρώτους του οδηγούς ταξί αλλά και όλους τους κατοίκους στα βόρεια προάστια όπου μέχρι τώρα έχει χτυπήσει ο δράστης» τονίζει ο Γιώργος Τσούκαλης, επισημαίνοντας  τη σημασία που έχει η παραμικρή λεπτομέρεια την οποία μπορεί να καταθέσει ο καθένας στις αρχές ώστε να φτάσουν στα ίχνη του δολοφόνου.

Διαβάστε επίσης:

Πρώην ταξιτζής ο μανιακός δολοφόνος της Κηφισιάς;

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa