Υγεία

Γρίπη προ των πυλών! Ώρα για εμβόλιο

Το αντιγριπικό εμβόλιο ανακοίνωσε ο ΙΣΑ, ότι πρέπει να κάνουν όσα άτομα ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου καθώς ξεκίνησε η ενδεδειγμένη περίοδος.

Εν’ όψει της επιδημίας γρίπης, που αναμένεται τους επόμενους μήνες, ο ΙΣΑ σημειώνει ότι οι περισσότεροι ασθενείς που εμφάνισαν σοβαρές επιπλοκές ή κατέληξαν από τη γρίπη την περασμένη χρονιά, δεν είχαν εμβολιαστεί.

Παράλληλα, ζητά από το Υπουργείο Υγείας να μεριμνήσει εγκαίρως για την λειτουργία κλινών στις ΜΕΘ, προκειμένου να μη χαθούν άλλες ζωές.

«Είναι γνωστό ότι κατά τη διάρκεια της επιδημίας οι ανάγκες για κρεβάτια σε ΜΕΘ αυξάνονται κατακόρυφα, με αποτέλεσμα πολλοί ασθενείς να καταλήγουν πριν βρεθεί κρεβάτι», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, από την πλευρά του, δήλωσε ότι «Η αντιμετώπιση της επιδημίας της γρίπης, απαιτεί σχεδιασμό και εγρήγορση. Είναι απαράδεκτο και τριτοκοσμικό να παραμένουν καθημερινά τους χειμερινούς μήνες, σε αναμονή για ΜΕΘ , πενήντα και εξήντα ασθενείς και πολλοί από αυτούς να καταλήγουν πριν βρεθεί κρεβάτι».

Και συμπληρώνει «Το Υπουργείο Υγείας γνωρίζει τις ανάγκες που πρόκειται να δημιουργηθούν και οφείλει να μεριμνήσει άμεσα, για να καλυφθούν. Σε αντίθετη περίπτωση, έχει μεγάλες ευθύνες για τις ζωές που θα χαθούν άδικα».

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On
reportaznet


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ