Οικονομία

Γραφείο Προϋπολογισμού: Σταθεροποιείται η υστέρηση του φετινού δημοσιονομικού αποτελέσματος σε σχέση με το προηγούμενο έτος

Το Γραφείο Προϋπολογισμού σε έκθεσή του διαπιστώνει ότι η ελληνική οικονομία κινείται σε θετική κατεύθυνση και ο ρυθμός μεγέθυνσης διατηρείται, η ανεργία μειώνεται και οι αμοιβές αυξάνονται.

Παρ’ όλα αυτά όμως το εμπορικό ισοζύγιο παραμένει σχετικά ισορροπημένο παρά τους ταχύτερους ρυθμούς μεγέθυνσης της ελληνικής οικονομίας. Ακόμα συμπεραίνεται ότι οι κίνδυνοι στο δημοσιονομικό μέτωπο έχουν μειωθεί αισθητά και ότι ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5 του ΑΕΠ είναι κοντά στο θα επιτευχθεί.«Καταγράφουμε μια σταθεροποίηση της υστέρησης του φετινού δημοσιονομικού αποτελέσματος σε σχέση με το προηγούμενο έτος, που υποδηλώνει ότι ο κίνδυνος για τη μη επίτευξη του δημοσιονομικού στόχου έχει μειωθεί»,αναφέρει χαρακτηριστικά η έκθεση.

Την ίδια στιγμή όμως το Γραφείο εκφράζει επιφυλάξεις για στη σκοπιμότητα του μέτρου της φορολογικής κατοικίας που προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, με την έννοια ότι εισάγει προνομιακή φορολογική μεταχείριση για όσους κάνουν χρήση του μέτρου.

 

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa