Κοινωνία

Γυαλιά-καρφιά για χάρη του «Λουκά»! (ΦΩΤΟ)

Ομάδα περίπου 30 ατόμων χτύπησε τράπεζες και μαγαζιά με ρόπαλα στο κέντρο της Αθήνας φωνάζοντας συνθήματα και ρίχνοντας φυλλάδια υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα, την ώρα που τα καταστήματα ήταν ακόμη ανοιχτά!

«Για άλλη μια φορά οι συμπολίτες μας καταστηματάρχες βρέθηκαν ανυπεράσπιστοι στο έλεος ελάχιστων περιθωριακών στοιχείων. Αύριο θα βανδαλίσουν τα καταστήματα της γειτονιάς μας και στη συνέχεια τα σπίτια μας, γι’ αυτό ως εδώ!» τόνισε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης

Από την επίθεση που έγινε στις οδούς Ακαδημίας, Βουκουρεστίου και Βαλαωρίτου, έχουν υποστεί ζημιές εννιά μαγαζιά, κοσμηματοπωλεία και επώνυμα καταστήματα ρούχων, ενώ από τη μανία τους δεν γλίτωσαν ούτε δύο τράπεζες.

Η αστυνομία προχώρησε σε 15 προσαγωγές ατόμων και κρατήθηκαν τελικά τρεις εξ’ αυτών διότι εκκρεμούσαν εις βάρος τους διοικητικές αποφάσεις.

Λίγο πριν από τα επεισόδια, στα Προπύλαια του πανεπιστημίου είχε πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ο καταδικασμένος σε ισόβια για συμμετοχή στη 17Ν έχει ξεκινήσει απεργία πείνας, καθώς το αίτημα του για χορήγηση νέας άδειας από τις φυλακές έχει απορριφθεί.

Ο «Λουκάς» της «17 Νοέμβρη» την Πέμπτη ζήτησε να μεταφερθεί από το νοσοκομείο Βόλου, λόγω των «απαράδεκτων συνθηκών» που επικρατούν – όπως υποστηρίζει – εκεί.

 

 

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa