Οικονομία Περιφέρειες - Δήμοι

Γ. Πατούλης στα βραβεία «Θαλής ο Μιλήσιος»: «Το επιχειρείν αποτελεί βασικό πυλώνα για την ανάπτυξη της χώρας. Θα το στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις»

Για τη συμμετοχή του στην απονομή των πρώτων επιχειρηματικών βραβείων «Θαλής ο Μιλήσιος» ενημερώνει με δελτίο Τύπου ο Περιφερειάρχης Αττικής. Στην ομιλία του στην εκδήλωση ο κ. Πατούλης τόνισε ότι: «Το επιχειρείν αποτελεί βασικό πυλώνα για την ανάπτυξη της χώρας. Θα το στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου

«Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης παραβρέθηκε και απεύθυνε χαιρετισμό στην απονομή των βραβείων επιχειρηματικότητας «Θαλής ο Μιλήσιος» που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Π. Παυλόπουλου

Τα βραβεία διοργάνωσαν η GK Media Publishing και η Palladian Conferences. Κατά την εκδήλωση που φέτος διοργανώθηκε για πρώτη χρονιά παρουσία μελών της κυβέρνησης, βουλευτών, Περιφερειαρχών, Δημάρχων, πρέσβεων, εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου και πλήθους κόσμου, ο κ. Πατούλης απένειμε τιμητικό βραβείο στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών Δρ. Β. Αποστόλοπουλο, για την προσφορά του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης στο ελληνικό επιχειρείν.

«Σήμερα επιβραβεύουμε τους επιχειρηματίες που παρά την κρίση κατάφεραν να δημιουργήσουν και να ισχυροποιήσουν υγιείς και εξωστρεφείς επιχειρήσεις προς όφελος της χώρας και των πολιτών» επισήμανε ο Περιφερειάρχης Αττικής στον χαιρετισμό του.

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε πως η κυβέρνηση μαζί με την Αυτοδιοίκηση και σε συνεργασία με όλες τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας πρέπει να στηρίξουν το ελληνικό επιχειρείν και να συμβάλλουν ουσιαστικά στη διεύρυνση των θέσεων εργασίας, με στόχο να δοθούν κίνητρα στους νέους να μείνουν στη χώρα μας και να πάψει το φαινόμενο του brain-drain.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως ανέφερε, από τη νέα του θέση ως Περιφερειάρχης Αττικής θα στηρίξει πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση με έμφαση στον θεματικό τουρισμό, όπως είναι ο τουρισμός υγείας, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αττικής.

«Αν καταφέρουμε να πετύχουμε το στοίχημα της αποκέντρωσης προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσα από ριζικές μεταρρυθμίσεις και να προχωρήσουμε όλοι μαζί σε ένα στρατηγικό σχεδιασμό βασισμένο στο τρίπτυχο επιχειρηματικότητα-καινοτομία- ανάπτυξη, τότε ο στόχος της επανεκκίνησης της χώρας θα επιτευχθεί», υπογράμμισε κλείνοντας την τοποθέτηση του.

Μεταξύ των τιμητικών βραβείων που απονεμήθηκαν ήταν στον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Geoffrey Pyatt για την προσφορά του στην ελληνική οικονομία.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν ο υπ. Ανάπτυξης Α. Γεωργιάδης, ο υπ. Εσωτερικών Π. Θεοδωρικάκος, ο υπ. Τουρισμού Χ. Θεοχάρης, ο υφ. Εσωτερικών Μακεδονίας-Θράκης Θ. Καράογλου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Παππάς, ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβας, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και Πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος, ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo Τ. Τζήκας, ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ Γ. Κωνσταντόπουλος».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa