Κοινωνία

Γ. Σταματάκης: «Έχουν υποστελεχώσει τις υπηρεσίες στη Δυτική Αττική»

«Η Δυτική Αττική είναι η πιο εγκληματογόνος περιοχή πανελλαδικά», δηλώνει ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Δυτικής Αττικής Γιώργος Σταματάκης, μιλώντας στο «Π».

Συνέντευξη στον Γιώργο Λαιμό

Πώς «κινείται» η εγκληματικότητα στη Δυτική Αττική και ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί;

Η εγκληματικότητα στη Δυτική Αττική καλά κρατεί, το γνωρίζουμε όσοι μένουμε στην περιοχή. Το αίσθημα της ανασφάλειας των πολιτών είναι τεράστιο. Καθημερινά υπάρχουν συμβάντα. Τα προβλήματά μας είναι μόνιμα και διαχρονικά. Υπάρχει φοβερή υποστελέχωση στις Υπηρεσίες. Οι Υπηρεσίες Ασφαλείας είναι στα όρια του «λουκέτου», με τη μισή προβλεπόμενη δύναμη. Η ίδια σχεδόν επικρατεί και στα τμήματα τάξης που καθημερινά καλούνται να ενισχύσουν άλλες Υπηρεσίες, εκτός Δυτικής Αττικής. Έχουν γίνει κινήσεις από την πλευρά της Πολιτείας, ώστε να ενισχυθείτε; Όχι. Για να καταλάβετε, φέτος τοποθετήθηκαν 50 μόνο αστυνομικοί από τους 500 νεοεξερχόμενους αστυνομικούς. Στη Δυτική Αττική ήρθαν οι λιγότεροι αστυνομικοί.

Τι είδους εγκληματικότητα έχουμε στη Δυτική Αττική;

Η Δυτική Αττική είναι η πιο εγκληματογόνος περιοχή πανελλαδικά. Έχει τα πάντα. Εμπόριο ναρκωτικών, όπλων, σωματεμπορία, κλοπές και ληστείες σε καθημερινή βάση. Λαθρεμπόριο τσιγάρων και καυσίμων, σκραπ. Στον αντίποδα, οι Υπηρεσίες υπολειτουργούν και είναι στο 50% της προβλεπόμενης δύναμης , με «αιχμή του δόρατος» τις Υπηρεσίες Ασφαλείας του Θριάσιου Πεδίου, που είναι κυριολεκτικά στα όρια του «λουκέτου».

Γιατί υπάρχει αυτή η αποδυνάμωση στην περιοχή;

Προτεραιότητα δεν είναι η Δυτική Αττική, γιατί δεν διαβιούν ούτε εφοπλιστές ούτε επιχειρηματίες. Ζει και εργάζεται η λαϊκός κόσμος. Οι προτεραιότητες είναι άλλες και όχι οι άνθρωποι του μόχθου. Οι όποιοι όπως φαίνεται, βάσει των κινήσεων που γίνονται, δεν έχουν δικαίωμα στην ασφάλεια. Όταν υπάρχουν 4.500 άτομα στην Υπηρεσία επισήμων και καθημερινά παίρνουμε άτομα και από τη Δυτική Αττική για υποτιθέμενους στόχους και «επισήμους», καταλαβαίνουμε την έννοια των προτεραιοτήτων.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο το Σάββατο 20/10

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On
reportaznet


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ