Μαρς

Δέσμευση του υπουργού προς τους απόστρατους

Δέσμευση του υπουργού προς τους αποστράτους Από το Κόσοβο, όπου πραγματοποιούσε επίσκεψη, ήρθε η απάντηση του Πάνου Καμμένου στο δημοσίευμα του «Π» της προηγούμενης εβδομάδας για τις συντάξεις των αποστράτων. Στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας, στο ένθετο «ΜΑΡΣ» είχαμε γράψει ότι «οι συνταξιούχοι, απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, οδηγούνται στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Αλλά και για τα εν ενεργεία στελέχη η κυβέρνηση επιφυλάσσει ανάλογη μεταχείριση, αφού δεν εφαρμόζει πλήρως την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας». Λίγα 24ωρα αργότερα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, συνοδευμένος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, επισκέφθηκε την έδρα της Ελληνικής Δύναμης Κοσσυφο- πεδίου στην περιοχή της Πρίστινα, προκειμένου να ανταλλάξει ευχές με το προσωπικό εν όψει του Πάσχα.

Από εκεί ανακοίνωσε ότι «η απόφαση και δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα αποκαταστήσουμε μέσω των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας τις μισθολογικές αδικίες υλοποιείται όσον αφορά τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, κρατώντας αυτά τα χρήματα, και ελπίζω ότι μετά από την υπογραφή της τελικής συμφωνίας με τους δανειστές και την έξοδο της χώρας μας από την εποχή των μνημονίων, θα μπορέσουμε να την εφαρμόσουμε το συντομότερο δυνατόν».

Καταγράφουμε τη δήλωση-δέσμευση του υπουργού Εθνικής Άμυνας και περιμένουμε την υλοποίησή της, αν και πιστεύουμε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας έχει τη βούληση να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ και να αποκατασταθούν οι μισθολογικές και συνταξιοδοτικές αδικίες σε βάρος των στρατιωτικών, εν ενεργεία και αποστράτων, αλλά αντιδρά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Χρήστος Α. Καπούτσης

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο που κυκλοφόρησε εκτάκτως την Παρασκευή 14/4
Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa