Κοινωνία Περιφέρειες - Δήμοι Σε πρώτο πλάνο

Δήμαρχος Ραφήνας: Προσπαθούν να μου φορτώσουν ευθύνες – Δεν ενημερωθήκαμε για εκκένωση (ΒΙΝΤΕΟ)

Καταγγελία για μετάθεση ευθυνών έκανε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο δήμαρχος Ραφήνας, Βαγγέλης Μπουρνούς. Νωρίτερα, το πρωί, ο κ. Μπουρνούς κατέθεσε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών, Βαρβάρα Γνεσούλη, στην οποία έχει ανατεθεί η προκαταρκτική εξέταση για τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική.

Στις δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, μίλησε για «συγκάλυψη των πραγματικών ενόχων που άφησαν τον κόσμο να καεί χωρίς να τον προειδοποιήσουν. Μπορούν να δουν πως κανένα πυροσβεστικό δεν μπήκε όταν πέρασε η φωτιά στο Μάτι. Κανένα πυροσβεστικό δεν κάηκε, ενώ κάηκαν 400 οχήματα».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «προσπαθούν να μεταθέσουν ευθύνες αυτοί που τις έχουν για να πάνε σε ανθρώπους της πρώτης γραμμής».

Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν πήρε απόφαση για εκκένωση ο ίδιος είπε: «Αυτοί που φταίνε ήταν εκείνοι που ήταν ανεπαρκείς. Δεν μας δόθηκε καμία σύσταση εκκένωσης. Και να μας δινόταν, δεν ήμαστε αρμόδιοι όταν φεύγει η φωτιά από ένα Δήμο».

Ανέφερε ακόμα ότι: «Ο κ. Τόσκας είπε πως ενημερωθήκαμε για εκκένωση. Αυτό είναι ψευδές. Είναι όλα καταγεγραμμένα».

Είπε επίσης ότι «Ο πρώτος άνθρωπος που πήρα ήταν ο αντιπεριφερειάρχης αλλά ήταν εκτός», ενώ στη συνέχεια δεν θέλησε να αναφέρει το όνομα της υπεύθυνης με την οποία μίλησε. Τέλος, εκτίμησε ότι τελικά θα έχουμε 120 νεκρούς.

Δείτε το βίντεο.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa