Κοινωνία

Δίκη της Χρυσής Αυγής: Αμετανόητος ο Μιχαλολιάκος νομίζει ότι διώκεται για τις ιδέες του

Ο αρχηγός της εγκληματικής ομάδας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, φαίνεται να είναι αμετανόητος μετά την απόφαση του δικαστηρίου να μου του χορηγηθεί αναστολή.

«Με πηγαίνουν φυλακή για τις ιδέες μου», δήλωσε ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, βγαίνοντας από το σπίτι του.

«Είμαι υπερήφανος που με πηγαίνουν φυλακή για τις ιδέες μου. Θα δικαιωθούμε και από την ιστορία και τον ελληνικό λαό. Ευχαριστώ τους εκατοντάδες χιλιάδες των Ελλήνων που ήταν στο πλευρό της Χρυσής Αυγής ενάντια σε μια βρώμικη χούντα που υπάρχει στα ΜΜΕ, στην πολιτική ζωή της χώρας και στη δικαιοσύνη», τόνισε χαρακτηριστικά ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Αναλυτικά το σχέδιο της ΕΛΑΣ για το σχέδιο των χρυσαυγιτών

Από την στιγμή που ο Εισαγγελέας Εκτέλεσης Ποινών, υπογράψει τα έγγραφα εκτέλεσης φυλάκισης, θα ακολουθήσουν οι συλλήψεις, θα οδηγηθούν στη ΓΑΔΑ, κατόπιν στα εγκληματολογικά εργαστήρια και εν συνεχεία ξανά στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών, ο οποίος και θα αποφασίσει σε ποιες φυλακές της χώρας θα οδηγηθούν.

Για τον λόγο αυτό, 100 αστυνομικοί από την Ασφάλεια, την Αντιτρομοκρατική και την ΕΚΑΜ, θα κινηθούν ταυτόχρονα σε διαφορετικά σημεία προκειμένου να περάσουν χειροπέδες στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Τη διαδικασία για να καταλήξουν οι καταδικασθέντες στη δίκη της Χρυσής Αυγής στις φυλακές, είχε περιγράψει η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, με ανάρτηση της στο Facebook.

Συγκεκριμένα είχε αναφέρει ότι οι καταδικασθέντες είτε θα εμφανιστούν αυτοβούλως στην Εισαγγελία είτε θα συλληφθούν. Τότε και μόνο τότε ο αρμόδιος εισαγγελέας θα εκδώσει παραγγελία φυλάκισης στα οριζόμενα από τον ίδιο Καταστήματα Κράτησης.

Η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται σε πολυεπίπεδο συναγερμό. Το πρώτο, αφορά τις επικείμενες συλλήψεις και το δεύτερο τα μέτρα ασφαλείας που σχετίζονται με την πιθανή εκδήλωσης δυσαρέσκειας. Για αυτό άλλωστε και υπάρχει έντονη παρουσία αστυνομικής δύναμης τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο των δικαστηρίων.

Ο αστυνομικός σχεδιασμός των μέτρων ασφαλείας περιλαμβάνει εδώ και ημέρες εντατικότερες περιπολίες για τον εντοπισμό ύποπτων κινήσεων και αποτροπής ακτιβιστικών ακόμη και τρομοκρατικών ενεργειών. Αντίστοιχο πλέγμα ασφαλείας έχει στηθεί σε δικαστικούς και αστυνομικούς στόχους, εγκαταστάσεις και πρόσωπα.

Στελέχη της ασφάλειας έχουν επιχειρήσει την ενίσχυση του πληροφοριακού δικτύου και την “κρυφή ακοή” σε ύποπτους και ακραίους χώρους, προκειμένου να αποκλείσουν την όποια πιθανότητα εκδήλωσης ενεργειών εξτρεμιστικής ή ακροδεξιάς τρομοκρατίας.

 

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa