Κοινωνία

Δίκη της Χρυσής Αυγής: Η «αμνησία» των κατηγορουμένων συνεχίζεται

Για μια ακόμα φορά οι κατηγορούμενοι στην δίκη της Χρυσής Αυγής παθαίνουν «κενά μνήμης». Αυτή την φορά εξετάζεται η υπόθεση της επίθεσης των μελών του ΠΑΜΕ. Συγκεκριμένα ο κατηγορούμενος Χρ. Χατζηδάκης αρνήθηκε πως έλαβε μέρος σε επεισόδια και υποστήριξε πως επιχείρησε να κατευνάσει τα πνεύματα.

Συγκεκριμένα ο κατηγορούμενος είπε ότι «βγήκα μπροστά γιατί φοβήθηκα μην δημιουργηθούν επεισόδια. Αυτή την πρωτοβουλία πήρα και αυτή με έμπλεξε. Αν είχα φύγει, θα είχα γλιτώσει». Συμπλήρωσε παράλληλα ότι η συνάντηση των δύο ομάδων εκείνο το βράδυ ήταν εντελώς τυχαία.

Στην συνέχεια ανέφερε πως «όταν συναντηθήκαμε, υπήρχε μία ενοχληση, ήταν και το νέο σωματείο στη Ζώνη που επρόκειτο να γίνει. Ζήτησα τον Πουλικόγιαννη για να μιλήσουμε, να τελειώσει η ένταση. Εκείνοι μας είδαν, έβαλαν κράνη και βγήκαν μπροστά. Πέντε λεπτά μιλήσαμε, μου ειπε: «στο είπα ότι θα βρεθούμε αντιμέτωποι και είσαι καλό παιδί». Πώς ξεκίνησε δεν ξέρω».

Πρόεδρος: Πως χτυπήθηκαν οι άλλοι; Με τα χαρτιά σας;

Κατηγορούμενος: Έπεσαν πέτρες. Μπορεί να υπήρχαν και άλλα αντικείμενα αλλά δεν μπορώ να ξέρω. Εγώ δεν κρατούσα τίποτα. Δεν κρατούσαμε σημαίες, αλλά μπορεί κι να υπήρχαν… αν ήρθαν άτομα μετά, συμπληρωματικά, δεν μπορώ να ξέρω.

Ο Χρ. Χατζηδάκης συνέχισε και μίλησε για τους συγκατηγορουμένους του λέγοντας ότι «Τον Πανταζή μόνο φραστικά τον ακουσα να επιτίθεται. Ήταν ένας τσαμπουκάς που υπήρχε γενικώς. Δεν είδα κάτι άλλο».

Σε ότι έχει να κάνει με την τηλεφωνική του επικοινωνία με τον τότε βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ιωάννη Λαγό δήλωσε πως «Μιλήσαμε για να δει αν είμαι καλά, γιατί είχα χτυπήσει. Είχαμε μιλήσει και στο παρελθόν για δουλειές στα γραφεία. Μου είπε αν πρέπει να παω στο νοσοκομείο να προσέξω μην είναι εκεί οι άλλοι και συνεχιστεί ο τσακωμός, αλλά εγώ δεν ήθελα να πάω. Δεν ξέρω αν με πήρε εκείνος τηλεφωνο ή εγώ, ούτε πως έμαθε ότι χτύπησα».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa